В Созопол проведоха учебна евакуация при пожар (Снимки)

В Созопол проведоха учебна евакуация при пожар (Снимки) - E-Burgas.com
Снимки община Созопол

Тази сутрин служителите на общинската администрация в Созопол, съвместно с местната пожарна, проиграха занятие по евакуация на пребиваващите в сградата при опасност от пожар. Занаятието е свързано с Наредба № 8121з-647 от 1 октомври 2014 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите и плана за евакуация на Община Созопол.

Занятието е регулярно и се провежда 2 пъти в годината като съчетание на проиграване на плана за евакуация на Община Созопол и пожаро-тактическо занятие на ПБЗН, които от своя страна също са задължени да провеждат такъв тип занятия в обществени сгради – хотели, детски градини, училища. След тренировката се подготвя протокол, който се намира в досието за пожарна безопасност на Общинска администрация Созопол.

Проиграната ситуация бе следната: В 8:46 бе подаден сигнал за пожар в котелното помещение, намиращо се в гаража на административната сграда на Община Созопол. За 4 минути пребиваващите в сградата служители и граждани се евакуираха и докладваха, че няма останали хора по етажите. Още на 3-тата минута пожарният автомобил подаде гасителни вещества за потушаване на „проишествието“. Евакуацията на общинските служители бе под личния контрол на кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев. След овладяване на „запалването“ главен инспектор Николай Николаев разясни как правилно да се провежда евакуация, нуждата от средства за първоначално погасяване на запалвания и коректното им съхранение.

В занятието се включиха мл. инсп. Станислав Стойков, мл. инсп. Димитър Христов, р-л на пожаро-тактическото занятие ст. Инсп. Димитър Русев, наблюдаващ евакуацията началник на РСПБЗН гл. инсп. Николай Николаев и служителите на Община Созопол.

Галерия
Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини