В Созопол проведоха учебна евакуация при пожар (Снимки)

В Созопол проведоха учебна евакуация при пожар (Снимки) - E-Burgas.com
Снимки община Созопол

Тази сутрин служителите на общинската администрация в Созопол, съвместно с местната пожарна, проиграха занятие по евакуация на пребиваващите в сградата при опасност от пожар. Занаятието е свързано с Наредба № 8121з-647 от 1 октомври 2014 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите и плана за евакуация на Община Созопол.

Занятието е регулярно и се провежда 2 пъти в годината като съчетание на проиграване на плана за евакуация на Община Созопол и пожаро-тактическо занятие на ПБЗН, които от своя страна също са задължени да провеждат такъв тип занятия в обществени сгради – хотели, детски градини, училища. След тренировката се подготвя протокол, който се намира в досието за пожарна безопасност на Общинска администрация Созопол.

Проиграната ситуация бе следната: В 8:46 бе подаден сигнал за пожар в котелното помещение, намиращо се в гаража на административната сграда на Община Созопол. За 4 минути пребиваващите в сградата служители и граждани се евакуираха и докладваха, че няма останали хора по етажите. Още на 3-тата минута пожарният автомобил подаде гасителни вещества за потушаване на „проишествието“. Евакуацията на общинските служители бе под личния контрол на кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев. След овладяване на „запалването“ главен инспектор Николай Николаев разясни как правилно да се провежда евакуация, нуждата от средства за първоначално погасяване на запалвания и коректното им съхранение.

В занятието се включиха мл. инсп. Станислав Стойков, мл. инсп. Димитър Христов, р-л на пожаро-тактическото занятие ст. Инсп. Димитър Русев, наблюдаващ евакуацията началник на РСПБЗН гл. инсп. Николай Николаев и служителите на Община Созопол.

Галерия
Свързани статии
Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират Проектът на автогарата в Созопол още чака одобрение от НИНКН Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего Изграждат тротоари за 300 хил. лв. в Созопол (Снимки) Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят Паркингите в Созопол постепенно стават безплатни, паякът ще работи до края на месеца
Тагове
созопол
Коментари

Още от последните новини