В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица

В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица - E-Burgas.com

Община Созопол сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на инфраструктурен проект с голямо обществено значение – ремонта на ул. „Виа Понтика“.

Реконструкцията на цялата улица е разделена на два етапа, като обект на настоящия договор е северната част с дължина близо 2 км.

Инвестиционният проект за реконструкцията и ремонта на ул. “Виа Понтика“ бе поискан от Община Созопол за целево финансиране поради изключително лошото експлоатационно състояние на настилката, бордюрите и тротоарите, които на места дори липсват и това създава проблеми както на водачите на МПС, така и на пешеходците. С реализирането на този проект ще бъде оптимизирана организацията на движението и ще бъде подобрена безопасността за всички участници в него.

Основна цел на проекта е отстраняването на всички повреди и повишаване носимоспособността  на уличната конструкция във връзка с повишеното и променено по вид транспортно натоварване  и за осигуряване на максимален експлоатационен период.

Освен тази дейност, проектът включва и отводняване на дъждовните води чрез реконструкция на съществуващи и изграждане на нови отводнителни съоръжения.

Стойността на проекта е 2,9 млн.лв., като МРРБ ще финансира част от него в размер на 1,5 млн.лв.

Свързани статии
Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Затварят част от ул. "Шейново" утре Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Монтират камери на бургаско кръстовище, движението в събота ще е затруднено Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират Проектът на автогарата в Созопол още чака одобрение от НИНКН Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего Затварят за месец и част от "Шейново"
Тагове
созопол улица ремонт
Коментари

Още от последните новини