Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол

Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол - E-Burgas.com

„В есенната залесителна акция наблегнахме основно на градската градина в Созопол, тъй като тук има много дървета, които са в края на своя жизнен цикъл и е необходимо да бъдат посадени млади такива”, коментира зам.-директорът на ОП „Общински гори и озеленяване” Мирослав Киров.

Начало на акцията символично поставиха кметът Тихомир Янакиев, директорът и зам.-директорът на ОП ОГОз Илия Янгьозов и Мирослав Киров, засаждайки първата фиданка.

Новите фиданки са подбрани устойчиви на градски условия видове и са съобразени със съществуващата растителност  – чинар, шистил, липа, офика и кипарис.

Служителите на общинското предприятие засадиха и декоративни храсти като лавандула и лигуструм, които да облагородят градската визия на Созопол.

От общинското горско коментираха, че след основното почистване на растителността на входа на Созопол и Равадиново, предстои санитарно почистване на дърветата в градската среда след падането на листната маса от тях.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
дръвчета созопол
Коментари