Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол

Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол - E-Burgas.com

„В есенната залесителна акция наблегнахме основно на градската градина в Созопол, тъй като тук има много дървета, които са в края на своя жизнен цикъл и е необходимо да бъдат посадени млади такива”, коментира зам.-директорът на ОП „Общински гори и озеленяване” Мирослав Киров.

Начало на акцията символично поставиха кметът Тихомир Янакиев, директорът и зам.-директорът на ОП ОГОз Илия Янгьозов и Мирослав Киров, засаждайки първата фиданка.

Новите фиданки са подбрани устойчиви на градски условия видове и са съобразени със съществуващата растителност  – чинар, шистил, липа, офика и кипарис.

Служителите на общинското предприятие засадиха и декоративни храсти като лавандула и лигуструм, които да облагородят градската визия на Созопол.

От общинското горско коментираха, че след основното почистване на растителността на входа на Созопол и Равадиново, предстои санитарно почистване на дърветата в градската среда след падането на листната маса от тях.

Свързани статии
Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Херо Мустафа и кметове от Бургаско засадиха 20 кедъра в Морската градина Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират Проектът на автогарата в Созопол още чака одобрение от НИНКН Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего Изграждат тротоари за 300 хил. лв. в Созопол (Снимки) Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят Паркингите в Созопол постепенно стават безплатни, паякът ще работи до края на месеца
Тагове
дръвчета созопол
Коментари

Още от последните новини