Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего

Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего - E-Burgas.com

В срещата взеха участие и зам.-кметът Румен Кисьов, Директор дирекция УСТСД Йордан Петков, както и представители на местния бизнес в сферата на туризма и рибопреработката Николай Янков, Владимир Казасов и Миндо Стоянов.

Целта на срещата бе да се обсъдят икономически инициативи, както и перспективите за сътрудничество и развитие в сферата на бизнеса, културата и туризма и да се даде тласък на връзките между хората от двете държави.

Предимствата на община Созопол, приоритетите, целите и плановете на общинското ръководство в тези сфери представи кметът Тихомир Янакиев по време на разговорите. Кметът и представителите на бизнеса посочиха и проблемите, влияещи на туризма, като последиците от епидемията COVID-19 и икономическата криза.

Администрация и бизнес отбелязаха готовност да работят с ключови американски сътрудници, надеждни партньори и да привличат чуждестранни инвестиции.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол янакиев посолство
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего - E-Burgas.com

Регата 24 Май