Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая

Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая - E-Burgas.com

Областната администрация в Бургас обяви процедура за избор на изпълнител за събарянето на две от незаконните постройки около т.нар. "морски сараи" на Ахмед Доган в парка "Роснец", информира "Дневник". Информацията за това е публикувана малко след края на работния ден в четвъртък (21 октомври) в сайта за електронни обществени поръчки. Сградите, за чието събаряне правителството отпусна 69 хил. лв. са триетажна масивна постройка и преместваем обект за охрана. Трета двуетажна сграда, за премахването на която също има издадена заповед от кмета на Бургас Димитър Николов, в момента е обект на съдебен спор и до приключването му по нея не могат да се предприемат никакви действия, обясниха от Областната администрация в града.

Обявеният търг за възлагане на обществената поръчка е на стойност от близо 58 хил. лв. (без ДДС). Крайният срок за подаване на оферти е 1 ноември, а в публикувания проект на договор с потенциалния изпълнител не е упоменат срок за изпълнението на дейностите по премахване на незаконното строителство. В приложената примерна техническа спецификация обаче е отбелязано, че срокът за изпълнение на строително - монтажните работи не следва да бъде по-дълъг от 30 календарни дни.

Свързани статии
ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Полиция влезе в общината, нищят стара заповед за продаване на имоти в "Росенец" Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса "Росенец"? Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR Комисията "Росенец" изиска цялата документация за сарая и започва серия изслушвания
Тагове
Росенец сарай
Коментари

Още от последните новини