Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай

Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай - E-Burgas.com

Все още не са осигурени парите за премахване на незаконното строителство в парк „Росенец“, край т. нар. летни сараи. Ангажимент за това има областната администрация, но средствата трябва да отпусне Министерският съвет.

Обектите, за които има влезли в сила заповеди за събаряне, са триетажна масивна сграда, до оранжерията, както и и кабинка за охрана. Извършителят на незаконните строежи е неизвестен, сочат протоколите на общината. Малко над 68 000 лв. са необходими за събарянето на двете сгради, информираха след наше запитване от областната администрация. Те са поискани от Министерския съвет през март от тогавашния управител Вълчо Чолаков, но му е отказано, с мотив, че няма осигурени подобни средства. Поискани са повторно от новия областен управител Мария Нейков, за което тя потвърди и пред парламентарната комисия:

„Като настоящ областен управител, малко след назначението ми на 20 май, на 4 юни, с писмо до Министерския съвет, аз отново отправих искане за осигуряване на средствата за премахване на незаконните обекти. Но, до момента, по бюджета на Областна администрация – Бургас не е осигурен необходимият за възлагането на дейностите финансов ресурс“, посочи Мария Нейкова, цитирана от БНР.

Заради липсата на финансиране не е започнала процедура по избор на изпълнител, уточняват от администрацията. Относно стартирала инициатива от граждани за набиране на дарения за тази цел, от институцията посочват, че нормативната уредба не предвижда възможност областният управител да приема целеви дарения в парична форма.

Свързани статии
Мария Нейкова: За два месеца постигнахме успех по няколко важни за Поморие теми Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Мария Нейкова попари фирмата с незаконните чадъри и шезлонги в Несебър Мария Нейкова връща приемните в региона, първата среща с граждани е в Сунгурларе Мария Нейкова: Договорите за водно спасяване трябва да се подписват преди сезона Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 След сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езеро Областна управа-Бургас: ВиК активите да преминат към Регионалното министерство Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си
Тагове
Росенец Догансарай Мария Нейкова
Коментари

Още от последните новини