Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай

Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай - E-Burgas.com

Все още не са осигурени парите за премахване на незаконното строителство в парк „Росенец“, край т. нар. летни сараи. Ангажимент за това има областната администрация, но средствата трябва да отпусне Министерският съвет.

Обектите, за които има влезли в сила заповеди за събаряне, са триетажна масивна сграда, до оранжерията, както и и кабинка за охрана. Извършителят на незаконните строежи е неизвестен, сочат протоколите на общината. Малко над 68 000 лв. са необходими за събарянето на двете сгради, информираха след наше запитване от областната администрация. Те са поискани от Министерския съвет през март от тогавашния управител Вълчо Чолаков, но му е отказано, с мотив, че няма осигурени подобни средства. Поискани са повторно от новия областен управител Мария Нейков, за което тя потвърди и пред парламентарната комисия:

„Като настоящ областен управител, малко след назначението ми на 20 май, на 4 юни, с писмо до Министерския съвет, аз отново отправих искане за осигуряване на средствата за премахване на незаконните обекти. Но, до момента, по бюджета на Областна администрация – Бургас не е осигурен необходимият за възлагането на дейностите финансов ресурс“, посочи Мария Нейкова, цитирана от БНР.

Заради липсата на финансиране не е започнала процедура по избор на изпълнител, уточняват от администрацията. Относно стартирала инициатива от граждани за набиране на дарения за тази цел, от институцията посочват, че нормативната уредба не предвижда възможност областният управител да приема целеви дарения в парична форма.

Свързани статии
Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец Мария Нейкова: В Бургас работим за добра бизнес среда и нулева толерантност към корупцията И рибарите от Равда ще се сдобият с лодкостоянка Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса "Росенец"? Мария Нейкова посрещна гости от Беларус Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре Мария Нейкова издаде заповед за стриктно спазване на мерките Гранична полиция на среща при областния управител заради задаващата се бежанска криза
Тагове
Росенец Догансарай Мария Нейкова
Коментари

Още от последните новини