Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец

Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец - E-Burgas.com

69 000 лв. ще бъдат отпуснати на Областна администрация Бургас за събарянето на незаконни обекти в местността „Росенец“.  Това стана факт на проведеното днес заседание на Министерски съвет, на което присъства и областният управител проф. Мария Нейкова.

„Спазваме законно установените процедури. Законът е разписал процедури. Този закон аз също не го приемам за разумен, но той е приет много преди служебното правителство.“, заяви след заседанието проф. Нейкова.

Двете постройки, за които са предвидени средствата за събаряне, са вече с влезли в сила заповеди на кмета на Бургас.

Мария Нейкова е информирала служебното правителство и за други незаконни строежи в местността „Росенец“, за които също е поискала средства за премахването им.

Сградите, за които са отпуснати средства за събаряне, представляват: „Триетажна масивна сграда" и „Преместваем обект за охрана". Двуетажната сграда, за която също има заповед на Община Бургас за събаряне, е обект на съдебен спор и докато не приключат съдебните процедури не могат да се предприемат каквито и да е действия спрямо нея. Ще се следват законовите процедури.

Свързани статии
Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса "Росенец"? Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR Комисията "Росенец" изиска цялата документация за сарая и започва серия изслушвания Напрежение на Каваци заради незаконни постройки Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести Десетки доброволци запретнаха ръкави в чистене на Росенец ГЕРБ изпревари ДБ за комисията "Росенец" Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж
Тагове
Росенец незаконни постройки
Коментари

Още от последните новини