Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса "Росенец"?

Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков са поканени за изслушване във временната парламентарна комисия „Росенец”. Те ще трябва да се явят на 14 септември от 14:00 часа, ако има Народно събрание. Това решиха окончателно членовете на Комисията, въпреки бойкота от страна на ДПС, съобщава сайтът "Фрогнюз".

Заседанието на комисията беше прекратено преди изчерпване на целия дневен ред заради липса на кворум. Народните представители не подложиха на гласуване предложението на Хамид Хамид да бъдат поканени и изслушани в комисията всички 5800 души от ДПС, които взеха участие в протеста на 11 юли 2020 година в парк „Росенец”. Хамид напусна заседанието заради участието му в заседание на Правната комисия, а колегата му Рамадан Аталай напусна залата, знаейки, че това ще наложи закриването на заседанието заради липса на кворум.

„Виждам, че още се занимавате с неща, които не са за комисия. Опитвате се да влезете в предизборна кампания. Аз напускам заседанието с ясното съзнание, че няма да можете да продължите”, заяви Аталай.

Свързани статии
ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват 99 въпроса към Бойко Рашков на парламентарния контрол Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Полиция влезе в общината, нищят стара заповед за продаване на имоти в "Росенец" Рашков: Предстои реформа в МВР Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая МВР работи по 100 случая за купуване на гласове
Тагове
Росенец Бойко Рашков Доган
Коментари

Още от последните новини