Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR

Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR - E-Burgas.com

„По Южното Черноморие има стотици, а може би хиляди постройки, при които документацията не е завършена или не е пълна. Това го чухме от областния управител на Бургас, който е назначил проверка. Тук идеята не е да се провери документацията. Идеята е някой да си прави политически ПР на гърба на г-н Ахмед Доган и на ДПС”. Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид относно казуса „Росенец" в ефира на Нова тв.

„Защо за действията или бездействията на определени държавни органи, някой ползвател или търговско дружество трябва да носи отговорност? Има държавни органи и законодателства, които установяват дали едно строителство е законно, или не. Информацията, че само трафопоста е законен, е подвеждаща. Почти всички сгради там имат първоначални разрешения за строеж. Някои актове се обжалват. За тях има съдебни дела. Цялата информация беше скрита. Беше изведен само трафопоста. Знаем преди време колко далеч стигнаха някои хора, които първо подаряваха едни кученца, после събаряха барбекю", каза още той. 

Той коментира и политическата обстановка у нас. 

По думите му от ДПС все още не са решили дали ще участват самостоятелно в президентските избори. И допълни, че евентуален нов политически проект между Асен Валиев и Кирил Петков не го притеснява.

„Появата на нов политически субект невинаги означава заплаха. Партиите на промяната катастрофално се провалиха. Политическото пространство има нужда от нови проекти. „Г-н Борисов в свое изявление сам каза че г-н Прокопиев му е предлагал куп министри”, смята той.

Относно комисията „Магнитски”, Хамид заяви следното:

„Бяхме поискали информация от ДАНС за липса на факти в акта „Магнитски”. От там ни беше заявено, че прокуратурата е забранила да бъде предоставена подобна информация. Вчера настояхме документите, с които държавното обвинение е издала подобна забрана. От отговора на проф. Янаки Стоилов категорично се оказа, че няма данни г-н Пеевски да е участвал в схема за придобиване на българско гражданство.  Ако няма факти и обстоятелства, значи някой е подвел съответните чиновници на ОФАК”, поясни депутатът от ДПС.

Свързани статии
Инж. Димитър Гавазов е кандидатът за кмет от ДПС в Сунгурларе Президентът кани ДПС на консултации ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Полиция влезе в общината, нищят стара заповед за продаване на имоти в "Росенец" Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая Мустафа Карадайъ ще е кандидат за президент от ДПС Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец
Тагове
ДПС Росенец Догансарай
Коментари

Още от последните новини