Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти

Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти - E-Burgas.com

Със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова днес комисия от Областна администрация Бургас извърши фактическо изземване на три броя временни преместваеми обекта (тип бунгало), ведно с движимите вещи в тях, разположени неправомерно и без необходимите разрешения в имот – публична държавна собственост, в Лесопарк „Росенец“.

Преместваемите обекти представляват постройки с размери: 45 кв.м., 27 кв.м. и 14 кв.м., използвани като спално помещение, склад и пункт за видеонаблюдение.

Изземването се извърши със съдействието на органите на МВР-Бургас.

В присъствието на комисията и органите на реда ключар отвори помещенията, експертите описаха движимите вещи, смениха се бравите и бяха поставени обозначителни знаци за забрана за влизане отново в тях.

За констатираните нарушения е съставен протокол.

„Разпоредих да се направи оглед на всички държавни имоти в областта. Експерти на Областна администрация Бургас констатираха безобразни нарушения. Това е само началото на предприетите мерки срещу нарушителите съгласно вменените ми правомощия като областен управител и като стопанин на държавните имоти в област Бургас“, заяви областният управител проф. Мария Нейкова.

Галерия
Свързани статии
Бургазлии ще търсят помощ в правосъдното министерство заради имотни измами Българите купуват по 637 жилища на ден Цените на имотите скачат и през 2022 Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Полиция влезе в общината, нищят стара заповед за продаване на имоти в "Росенец" Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса "Росенец"? Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай
Тагове
росенец имоти
Коментари

Още от последните новини