Строителството на новия път от и за Меден рудник започва най-рано догодина (снимки)

Строителството на новия път от и за Меден рудник започва най-рано догодина (снимки)  - E-Burgas.com

В момента се изготвя парцеларен план за трасето, който трябва да бъде одобрен от Общински съвет - Бургас

Новата пътна връзка към най-големия бургаски комплекс "Меден рудник" ще започне да се строи най-рано през 2021 година. Това отговориха от общината на запитване пред e-Burgas.com.

В момента се изготвя парцеларен план за трасето, който ще бъде представен за одобрение в местния парламент. Имайки одобрен парцеларен план, община Бургас ще може да премине към изготвяне на инвестиционен проект, който да покаже и каква ще е стойността на строителните дейности. Това проектиране ще продължи през цялата настояща година, а същинското строителство е хипотетично възможно да започне догодина.

Новата пътна връзка ще свързва  "Меден рудник" с пътя за Созопол, като по този начин се превърне в алтернативно трасе за влизане и излизане в комплекса. По този начин ще се избегнат честите задръствания, които стават на единствения вход и изход към централната част на града.

Запитването на e-Burgas.com към общината бе направено по повод на изсичане на растителност в района между комплекса и пътя за Созопол, малко преди бензиностанция "Лукойл". Оказа се обаче, че разчистването се прави не във връзка с новия път, а за елокотропровод, който ще захранва новата индустриална зона Юг – Запад – при входа на „Меден рудник“, на мястото на старото депо за строителни отпадъци.

Галерия
Свързани статии
Планът за Интегрирано развитие на Бургас ще бъде представен на обществено обсъждане След общественото обсъждане в Банево: Градят инфраструктура около квартала "Меден рудник" празнува 100-годишен юбилей Меден рудник чуква един век, търсят снимки за изложба Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас Нови барбекюта ще изкарват бургазлии сред природата (Снимки) АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас АПИ отваря офертите за изграждане на тунел под Шипка Започва втори етап от ремонта на пътя за Ветрен, променят движението за 10 дни Напредва ремонтът по "Транспортна", половината улица вече е с нов асфалт
Тагове
Меден рудник инфраструктура
Коментари

Още от последните новини