Строителството на новия път от и за Меден рудник започва най-рано догодина (снимки)

Строителството на новия път от и за Меден рудник започва най-рано догодина (снимки)  - E-Burgas.com

В момента се изготвя парцеларен план за трасето, който трябва да бъде одобрен от Общински съвет - Бургас

Новата пътна връзка към най-големия бургаски комплекс "Меден рудник" ще започне да се строи най-рано през 2021 година. Това отговориха от общината на запитване пред e-Burgas.com.

В момента се изготвя парцеларен план за трасето, който ще бъде представен за одобрение в местния парламент. Имайки одобрен парцеларен план, община Бургас ще може да премине към изготвяне на инвестиционен проект, който да покаже и каква ще е стойността на строителните дейности. Това проектиране ще продължи през цялата настояща година, а същинското строителство е хипотетично възможно да започне догодина.

Новата пътна връзка ще свързва  "Меден рудник" с пътя за Созопол, като по този начин се превърне в алтернативно трасе за влизане и излизане в комплекса. По този начин ще се избегнат честите задръствания, които стават на единствения вход и изход към централната част на града.

Запитването на e-Burgas.com към общината бе направено по повод на изсичане на растителност в района между комплекса и пътя за Созопол, малко преди бензиностанция "Лукойл". Оказа се обаче, че разчистването се прави не във връзка с новия път, а за елокотропровод, който ще захранва новата индустриална зона Юг – Запад – при входа на „Меден рудник“, на мястото на старото депо за строителни отпадъци.

Галерия
Свързани статии
Бургазлии се включиха с идеи за благоустрояването в района на ул. "Оборище" (Снимки) Инфраструктурните проекти приоритет в новия бюджет Десетки семейства в "Меден рудник" със сметки за ток над 500 лв Започна приемът на документи за настаняване в студентския блок в "Меден рудник", ето условията Монтират модерни USB-пейки в Бургас (Снимки) Облагородиха пространството край бл. 131 в "Меден рудник" (Снимки) Девойка от "Меден рудник" открадна дебитната карта от дома си и я даде на гаджето си Затварят частично улица в "Меден рудник" заради ремонт Млади бургазлии с идея за терена под стария кожен диспансер (Снимки) Отлагат празника на "Меден рудник"
Тагове
Меден рудник инфраструктура
Коментари

Още от последните новини