Четири пожарни продължават гасенето на склада в "Меден рудник"

Четири пожарни продължават гасенето на склада в
кадър bTV

Пожарогасителните дейности в складова база за преработка на отпадъци в Бургас продължават. Тази сутрин на място са 4 пожарни автомобила, показа bTV. 

Пожарът започна вчера около 17 часа. 6 пожарни автомобила и 5 водоноски от общината успяват да овладеят пламъците към полунощ, съобщи Деян Стоянов, началник на Втора РСПБЗН-Бургас. 

„Очакваме към обяд ситуацията да бъде приключена изцяло. Причината не е установена. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън", добави той. 
Заради силното задимяване възникнаха притеснения от замърсяване на въздуха в района. 

„Снощи измерихме 23 показателя в три точки по посока на разпространение на дима и в най-близката жилищна зона ж.к. „Меден рудник". Единствената наднормена концентрация, която бе установена от уредите, е тази за бензен, но тя беше единствено в огнището на пожара. Във всички останали точки нямаше превишение", посочи Зинка Стойкова, директор РИОСВ-Бургас. 

Свързани статии
Клошар пострадал от пожара в плажната дискотека ''Планет'', откаран е във Варна Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Пенсионери пострадаха при пожар в Банево Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Ето го новия парк в "Меден рудник" Пожар взе три жертви в София Стари и смачкани автомобили предизвикали пожара в пристанището, гасенето продължава Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Три огнища горят в боровата гора над ВЕЦ "Карлово" Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата
Тагове
пожар меден рудник
Коментари

Още от последните новини