Четири пожарни продължават гасенето на склада в "Меден рудник"

Четири пожарни продължават гасенето на склада в
кадър bTV

Пожарогасителните дейности в складова база за преработка на отпадъци в Бургас продължават. Тази сутрин на място са 4 пожарни автомобила, показа bTV. 

Пожарът започна вчера около 17 часа. 6 пожарни автомобила и 5 водоноски от общината успяват да овладеят пламъците към полунощ, съобщи Деян Стоянов, началник на Втора РСПБЗН-Бургас. 

„Очакваме към обяд ситуацията да бъде приключена изцяло. Причината не е установена. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън", добави той. 
Заради силното задимяване възникнаха притеснения от замърсяване на въздуха в района. 

„Снощи измерихме 23 показателя в три точки по посока на разпространение на дима и в най-близката жилищна зона ж.к. „Меден рудник". Единствената наднормена концентрация, която бе установена от уредите, е тази за бензен, но тя беше единствено в огнището на пожара. Във всички останали точки нямаше превишение", посочи Зинка Стойкова, директор РИОСВ-Бургас. 

Свързани статии
Жена загина в голям пожар в София, бебе е сред пострадалите Пожар отне живота на майка и син Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Пламъци не пожалиха и Кресненското дефиле Кошмарът по пътищата няма край: Дете загина в горящ джип на "Тракия" Запалилият се автобус вчера бил близо 30-годишен Водачът на изгорелия автобус: Усетих дим и веднага отбих и изведох пътниците БМВ пламна в движение в Шиварово, младият собственик гледа безнадеждно Бедствено положение в Хасковско, огнеборците не могат да овладеят пожара в Елшица Огнена стихия край Панагюрище, очакват се и доброволци
Тагове
пожар меден рудник
Коментари

Още от последните новини