РИОСВ уверили кмета, че показателите на въздуха след пожара били в норма

РИОСВ уверили кмета, че показателите на въздуха след пожара били в норма - E-Burgas.com

Показателите на въздуха са в норма. Няма надвишения и риск за здравето! Това информира лично кметът на Бургас Димитър Николов след пожара, който стресна Бургас тази вечер. 

Много от жителите на "Меден рудник", където пламна строителен склад, останаха притеснени заради гъстия дим, който се виждаше от десетки километри. 

Николов направи измерените данни достояние в профила си във фейсбук, като от еко инспекцията го уверили, че нямало опасност за хората.

Данните на РИОСВ-Бургас, измерени в 20:00 ч:

СО2- 760 мг/м3

СО 1.5 мг/м3

Бензен 1 мг/м3

Формалдехид 0.17 мкрг/м3

Азотен оксид 9 мкрг/м3.

Завишение се отчита единствено при бензена, но само в огнището на пожара. Огънят вече е овладян.

Свързани статии
Жена загина в голям пожар в София, бебе е сред пострадалите Пожар отне живота на майка и син Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Пламъци не пожалиха и Кресненското дефиле Кошмарът по пътищата няма край: Дете загина в горящ джип на "Тракия" Запалилият се автобус вчера бил близо 30-годишен Водачът на изгорелия автобус: Усетих дим и веднага отбих и изведох пътниците БМВ пламна в движение в Шиварово, младият собственик гледа безнадеждно Бедствено положение в Хасковско, огнеборците не могат да овладеят пожара в Елшица Огнена стихия край Панагюрище, очакват се и доброволци
Тагове
пожар меден рудник
Коментари

Още от последните новини