Ето го новия парк в "Меден рудник"

Ето го новия парк в

Завърши първият етап от благоустрояването на зоната край Битака и пресушеното блато в „Меден рудник“. Там Община Бургас създаде обществен парк. В него са засадени 43 широколистни фиданки от видовете конски кестен, албиция, източен чинар, червенолистна слива, японска вишна и дребнолистна липа. Също така 33 млади иглолистни дървета от видовете атласки кедър, кипарис и пиния. Засадени са и близо 500 бр. декоративни храсти и треви. Запазени са някои стари дървета.

На мястото е изградена алейна мрежа с осветление. Обособени са детски кът и фитнес на открито. Поставена е нова паркова мебел – пейки и кошчета за отпадъци.

Вторият етап от благоустрояването предвижда изграждане на зона с игрища за спортна дейност.

Галерия
Свързани статии
Протест срещу изграждането на соларен парк Създаването на най-големия фотоволтаичен парк в България е още под въпрос Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Дядо Коледа раздаде подаръци на животните в Зоопарка в Бургас Зоопарк Бургас със специална празнична програма до Коледа В Зоопарк Бургас пристигнаха нови екзотични животни (Снимки) Изграждат модерен скейт парк в Несебър и екопътека в местността Плазовец От днес паркингът пред общината в Поморие е безплатен Паркингите в Созопол постепенно стават безплатни, паякът ще работи до края на месеца
Тагове
меден рудник парк
Коментари

Още от последните новини