Инфраструктурните проекти приоритет в новия бюджет

Инфраструктурните проекти приоритет в новия бюджет - E-Burgas.com

Бюджет 2022 е амбициозен от гледна точка на инфраструктурни проекти. Той по-добър, както в качествено, така и в количествено отношение. Предвиденият бюджет на МРРБ е 2.5 млрд. лева като от тях 2 млрд. 326 млн. е бюджетът на АПИ. Това съобщи Йордан Терзийски от "Продължаваме промяната" в предаване на БНТ.

Той увери, че в самия бюджет всичко е предвидено и ще се избегне негативната практика да се възлагат поръчки, които да се плащат в края на годината с постановление на Министерски съвет от останалия излишък.

По повод строителствата на автомагистралите, Терзийски каза, че няма проблем със средствата, а с проектите.

„В националната стратегия „Пътна инфраструктура“ от 2016 г. със срок на действие до 2022 г., въобще не е предвидена АМ „Хемус“ да се строи 2022 г. Всички обещания, които сме слушали последните години, че „Хемус“ ще бъде готова до 2024 са нереални“, изясни той.

„Държавата в момента е заложена в икономическа и юридическа клопка, с тези договори по „ин хаус“ процедури, също и възлаганията на автомагистрали към подизпълнители с договори за доставка на материали и техника“, заяви Терзийски.

Той допълни, че в момента се прави юридически анализ на договорите. Когато анализът е готов, ще се излезе с решение как да се продължи оттук нататък.

Свързани статии
Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят Бургазлии се включиха с идеи за благоустрояването в района на ул. "Оборище" (Снимки) Приеха Бюджет 2022 в Поморие, пари са заложени във всички сфери и дейности Одобриха Бюджет 2022 в Бургас В Айтос гласуват бюджета на 19 април И Несебър прие новия си бюджет, над 78 млн.лв. в рамката за 2022 Ключови решения в Проектобюджета на Несебър, ето приоритетите Препоръки на бургазлии към Бюджет 2022 стигат до Общинския съвет Бюджет 2022 на Бургас – консервативен и без увеличение на местните данъци Фирми масово спират започнати проекти в Бургас заради скъпи материали
Тагове
бюджет инфраструктура
Коментари

Още от последните новини