Ситуацията в Димчево се влошава: Нивото на водата продължава да се вдига, къщите са застрашени (Снимки)

Ситуацията в Димчево се влошава: Нивото на водата продължава да се вдига, къщите са застрашени (Снимки) - E-Burgas.com

Обявеното частично извънредно положение в бургаското село Димчево, заради придошлите води на язовир Мандра, остава. Това съобщава кметът на общината Димитър Николов в профила си във фейсбук, където публикува и снимки.

След вчерашните дъждове нивото на водата в Димчево продължава да се вдига към селото и освен залетите земеделски площи се покачва и към къщите.

„Запознах ръководството на Напоителни системи с трудната ситуация в село Димчево. Дружеството възложи още днес геодезично замерване за установяване на най-ниските точки на дигата на язовир Мандра“, съобщава Николов.

Съществуващите помпи не могат да осигурят в достатъчен обем понижаване на нивото на водата и държавните институции, трябва да намерят спешно техническо решение за увеличаване на оттока на водата в посока Мандренското езеро.

Галерия
Свързани статии
Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари 2000 метра мрежи бяха извадени от язовир Мандра Извадиха 2 км бракониерски мрежи от Мандра (Снимки) Две от три крачки за решаване на кризата с питейната вода в Димчево били направени Автомобили закъсаха край Сарафово заради дъжда Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Инспектори откриха бракониерска лодка, скрита в трастика край Мандра (Снимки) Общината помага на собствениците на наводнените в Димчево къщи с 40 хил.лв. Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Димчево ще получи финансова помощ от общината
Тагове
димчево наводнение мандра високи води
Коментари

Още от последните новини