Общината помага на собствениците на наводнените в Димчево къщи с 40 хил.лв.

Общината помага на собствениците на наводнените в Димчево къщи с 40 хил.лв.  - E-Burgas.com

Собствениците на наводнените къщи в бургаското село Димчево ще бъдат подпомогнати от община Бургас с 40 хил.лв. за справяне с последиците от наводнението.  Предложението, което бе направено още преди седмици от кмета Димитър Николов, днес бе подкрепепено единодушно от Общинския съвет.

В началото на януари се излязаха интензивни дъждове от над 220 л/кв.м, което доведе до критично превишаване на нивото на реките в околността и много от къщите бяха наводнени. Водата унищожи битова техника и имуществото на десетки жители.

„В тази критична за хората ситуация е необходимо да се предостави неотложиа и възстановителна помощ на пострадалите чрез закупуване на битово имущество и сгроителни материали“, сподели Николов.

Общинска комисия е направила оглед на всяко засегнато домакинство и е изготвило списък с необходимото за възстановяване имущество, както и количествено —стойностни сметки.

Свързани статии
Две от три крачки за решаване на кризата с питейната вода в Димчево били направени Автомобили закъсаха край Сарафово заради дъжда Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Димчево ще получи финансова помощ от общината Удължават бедственото положение в Димчево Наводнена е помпената станция в Димчево, местните пият вода от водоноска Кметът на Кости: Водата в се оттегля, но ще отменим частичното бедствено положение утре или в петък В село Кости евакуираха хората, десетки са наводнените къщи Ситуацията в Димчево се влошава: Нивото на водата продължава да се вдига, къщите са застрашени (Снимки) Затвориха пътя между Присад и Димчево заради високото ниво на Мандра
Тагове
димчево наводнение бедствено положение
Коментари

Още от последните новини