Димчево ще получи финансова помощ от общината

Димчево ще получи финансова помощ от общината - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов предлага Общинският съвет да гласува отпускането на финансова помощ за подпомагането на пострадалите от наводненията семейства в село Димчево.

В периода от 8 до 12 януари в района на населеното място паднаха интензивни валежи от дъжд, чието количество надхвърли 220 литра на квадратен метър. Дъждовете и снеготопенето от края на януари и началото на февруари доведоха до критично повишаване на нивото на реките. Дигата на река Факийска беше разрушена от придошлите води, които заляха много къщи и унищожиха имущество.

Наводнението нанесе сериозни щети в домовете на много хора. Увредени са подови настилки, фасадни мазилки и изолации, битово обзавеждане и домакински уреди. Общинска комисия извърши оглед на всяко засегнато домакинство и изготви списък с необходимото за възстановяване имущество.

За подпомагането на пострадалите домакинства от наводнението кметът Николов предлага да бъдат отпуснати 40 000 лева. Средствата ще бъдат използвани за закупуването на битово имущество и строителни материали.

Предложението за отпускане на финансова помощ ще бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет, но заради важността от решаването на проблема и запазване здравето на хората и възстановяване на повреденото имущество законът допуска предварително изпълнение на решението.

Свързани статии
Две от три крачки за решаване на кризата с питейната вода в Димчево били направени Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Общината помага на собствениците на наводнените в Димчево къщи с 40 хил.лв. Удължават бедственото положение в Димчево Наводнена е помпената станция в Димчево, местните пият вода от водоноска Кметът на Кости: Водата в се оттегля, но ще отменим частичното бедствено положение утре или в петък В село Кости евакуираха хората, десетки са наводнените къщи Ситуацията в Димчево се влошава: Нивото на водата продължава да се вдига, къщите са застрашени (Снимки) Затвориха пътя между Присад и Димчево заради високото ниво на Мандра Бургаски ВиК проект получи подкрепа от държавата
Тагове
димчево
Коментари

Още от последните новини