Инспектори откриха бракониерска лодка, скрита в трастика край Мандра (Снимки)

Инспектори откриха бракониерска лодка, скрита в трастика край Мандра (Снимки) - E-Burgas.com

Екип от инспектори на сектор РК Бургас извършиха съвместна, планирана проверка със служители на Изпълнителна агенция по горите на язовир Камчия. В хода на проверката, от водите на язовира са извадени 7 бр. парагади с обща дължина 700 м. и 3 бр. мрежи с дължина 300 м. Уловената риба е освободена и върната обратно във водата.

По-късно при извършена проверка по бреговете и във водите на язовир Мандра, в трастиката е открита лодка с четири гребла и следи от улов на риба. Уредите и средствата са иззети. ИАРА напомня, всички рибари да се запознаят с правилата и нормите за риболов, описани в Закона за рибарството и аквакултури, преди да предприемат риболовен излет.

Проверките в цялата страна продължават. При съмнения за нередности сигнализирайте на тел. 112.

Галерия
Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) 2000 метра мрежи бяха извадени от язовир Мандра
Тагове
иара бракониери лодка мандра
Коментари

Още от последните новини