Ще приключи "административния тенис" на плажовете в Бургас? Решават проблема с дъждовната вода

Ще приключи

Областният управител Вълчо Чолаков събра всички страни на работна среща, концесионерите готови сами да изградят съоръжения за отвеждане на дъждовната вода

Областният управител Вълчо Чолаков събра на работна среща представители на общински и държавни ведомства, концесионерите на плажовете „Крайморие" и „Бургас – север". Темата на срещата е проблемът, който създават съоръженията за дъждовна вода, компрометирайки пясъчната ивица. Според Чолаков проблемите могат да бъдат решени за седмица- две, ако се спре с „административния тенис". Институциите и концесионерите си разменят писма от седмици. За да се избегне това Чолаков организира среща между всички заинтересовани.

Институции и концесионери смятат, че изграждането на съоръжения, които да отвежда дъждовните води в морето са решение на проблема. Концесионерите са готови за своя сметка да възложат проектиране и изграждане на необходимото. Предложението им е инвестицията да се приспадне от концесионните им вноски, тъй като изграденото ще остане за ползване от държавата и бъдещите стопани на плажовете. Чолаков се ангажира да разговаря с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, като принципал на плажовете.

Чолаков се ангажира да съдейства пред всички институции, които ще трябва да се произнасят и да съгласуват документация, така че нещата да се случат бързо и да посрещнем лятото с чисти и красиви плажове.

В момента на плажа в Крайморие при всеки дъжд плажната ивица е „изядена" от стичащите се дъждовни води. Там цялостно съоръжение, което да ги отвежда в морето няма. На северния плаж в Бургас ситуацията е сходна.

Чолаков е убеден, че този дългогодишен проблем може да бъде решен с минимални усилия при добра воля.

Свързани статии
Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия Областният управител Вълчо Чолаков с интересни предложения към посланика на Франция Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Намалят таксите за концесии на плажове у нас Доброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра Сърфисти спасяват на неохраняемите плажове по Южното Черноморие Нови три плажа по Южното Черноморие вече са с концесионер Опаковаха "подпорната стена" на Алепу, съдбата ѝ остава неясна (снимки) Близо 150 000 души пътували до морето през уикенда
Тагове
плажове концесии вълчо чолаков
Коментари

Още от последните новини