Шествие и концерт в Поморие на 24 май

Шествие и концерт в Поморие на 24 май - E-Burgas.com

24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е един от най-светлите български национални празници.

В Поморие честването ще започне с празнично шествие по главната пешеходна улица, в което ще се включат, по желание, възпитаници от различни учебни заведения в общината, учители и културни дейци. Под звуците на Общинския духов оркестър, стройните редици ще тръгнат в 10.30 часа от началото на пешеходната зона по посока площад „Св. св. Кирил и Методий“, където ще се състои празничният концерт, на откритата сцена пред НЧ „Просвета 1888“. 

В програмата, организирана от ЦПЛР ОДК – Поморие, ще се включат възпитаниците на ДГ„Детелина“, ДГ „Веселушко“, СУ “Иван Вазов”, КСТ „Блясък“ и ДФТА „Раковина“.

Община Поморие и ЦПЛР Общински детски комплекс – Поморие канят всички жители и гости на града, за да отбележим празника заедно и да отдадем почит към духовно-просветното дело на светите братя.

Свързани статии
Окошариха украинец в Поморие заради контрабандни цигари Откриват паметник на загиналите във войните в Козичино Поморие – пристан на тракийските бежанци от с. Ениджия Поморие отбеляза 80-годишнината на гениалния български поет Радко Радков Поморие ще реставрира храм със собствени средства За първи път плувен маратон в Поморие Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в Поморие Чудотворна икона идва в Поморие И Поморие започна битката с комарите "Малката Москва” в Поморие пустее, руснаците се чудят дали да продават имотите си
Тагове
поморие 24 май
Коментари

Още от последните новини