Шествие и концерт в Поморие на 24 май

Шествие и концерт в Поморие на 24 май - E-Burgas.com

24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е един от най-светлите български национални празници.

В Поморие честването ще започне с празнично шествие по главната пешеходна улица, в което ще се включат, по желание, възпитаници от различни учебни заведения в общината, учители и културни дейци. Под звуците на Общинския духов оркестър, стройните редици ще тръгнат в 10.30 часа от началото на пешеходната зона по посока площад „Св. св. Кирил и Методий“, където ще се състои празничният концерт, на откритата сцена пред НЧ „Просвета 1888“. 

В програмата, организирана от ЦПЛР ОДК – Поморие, ще се включат възпитаниците на ДГ„Детелина“, ДГ „Веселушко“, СУ “Иван Вазов”, КСТ „Блясък“ и ДФТА „Раковина“.

Община Поморие и ЦПЛР Общински детски комплекс – Поморие канят всички жители и гости на града, за да отбележим празника заедно и да отдадем почит към духовно-просветното дело на светите братя.

Свързани статии
Областният управител увери поморийци, че няма да толерира нарушения на закона (Снимки)30 санирани сгради ще променят облика на ПомориеОбластният управител Мария Нейкова ще изслуша проблемите на поморийциЕто кои са 13-те най-безопасни плажове у нас15 ученици с шанс за годишните награди в Айтос на 24 майИскат най-тежката мярка за поредния морски дилърОсъждан помориец отново в сблъсък с Темида, ето какво намериха в дома му (Снимки)Стартира електронният прием на първокласници в ПомориеБургас с богата програма за 24 май В Поморие събраха над 6 тона ненужни електроуреди (Снимки)
Тагове
поморие 24 май
Коментари

Още от последните новини