Рибари в Бургаско излязоха на протест, не получили ковид помощи

Рибари в Бургаско излязоха на протест, не получили ковид помощи  - E-Burgas.com

Рибари и собственици на риболовни кораби са сериозно засегнати от COVID пандемията, защото до момента не са получили финансови средства по COVID мерките. Сега са изправени и пред ново препятствие – опасността от среща с морски мини, откъснали се от района на военни действия в Украйна, за които се появи информация, че плуват свободно във водите на Черно море.

“Поводът за нашия протест е липсата на помощ от държавата. Хората, упражняващи този бранш не могат да се възползват от COVID мерките, защото те не са фирми и не отговарят на необходимите изисквания. От друга страна те плащат билет за професионален риболов”, каза за NOVA Валентин Продромов, председател на рибарско сдружение- Поморие. 

Михаил притежава собствена лодка, но не получава помощи от държавата. “Това ме поставя в неравностойно положение спрямо собствениците на големи риболовни кораби. Живеем ден за ден”, казва мъжът.

Свързани статии
Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите Компенсират с 2.25 млн. лв. риболовни кораби и рибари заради ковид кризата Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход
Тагове
рибари протест
Коментари

Още от последните новини