Рибари в Бургаско излязоха на протест, не получили ковид помощи

Рибари в Бургаско излязоха на протест, не получили ковид помощи  - E-Burgas.com

Рибари и собственици на риболовни кораби са сериозно засегнати от COVID пандемията, защото до момента не са получили финансови средства по COVID мерките. Сега са изправени и пред ново препятствие – опасността от среща с морски мини, откъснали се от района на военни действия в Украйна, за които се появи информация, че плуват свободно във водите на Черно море.

“Поводът за нашия протест е липсата на помощ от държавата. Хората, упражняващи този бранш не могат да се възползват от COVID мерките, защото те не са фирми и не отговарят на необходимите изисквания. От друга страна те плащат билет за професионален риболов”, каза за NOVA Валентин Продромов, председател на рибарско сдружение- Поморие. 

Михаил притежава собствена лодка, но не получава помощи от държавата. “Това ме поставя в неравностойно положение спрямо собствениците на големи риболовни кораби. Живеем ден за ден”, казва мъжът.

Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Пети ден без след от рибарите в Бургас
Тагове
рибари протест
Коментари

Още от последните новини