Прокуратурата привика и олигарха Валентин Златев

Прокуратурата привика и олигарха Валентин Златев - E-Burgas.com
provaton.bg

Бившият шеф на "Лукойл" Валентин Златев е получил призовка да се яви на разпит в прокуратурата като свидетел. Това трябва да стане на 22 юни. Новината е обявила пред няколко медии пиарката на дружеството Мая Жекова.

По-рано се появи непотвърдена информация, че бизнесменът е издирван от МВР. Според Мая Жекова това не отговаря на истината. Според нея поводът да бъде призован Златев е списъкът, който прокуратурата намери на гърба на снимка в жилището на бизнесмена Атанас Бобоков, обвиняем след акцията срещу вноса на "италиански боклук" заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

До момента прокуратурата не е обявила дали и защо е призован Валентин Златев.

Фотокопие на написан на ръка списък от неизвестна дата с имена на известни личности у нас, срещу чиито имена са изброени крупни седемцифрени суми, прокуратурата разпрати до медиите преди дни. Обявено бе, че списъкът е бил открит и иззет при обиск в дома на Бобоков.

Пред съда по време на гледането на мярката му Атанас Бобоков призна, че лично е писал списъка. "Като гледах първата пресконференцията, останах с впечатлението, че не се говори нищо за отпадъци, а се показва една снимка, която е взета от моя дом. Тези имена и тези суми съм ги взел от една книга, която се казва "Най-богатите българи". Водил съм си бележки", заяви той.

Свързани статии
Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата Бургаската апелативна прокуратура с впечатляващ отчет за 2021 Магистрат от спецпрокуратурата получи "кърваво писмо" със смъртна заплаха Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Надежда Йорданова: Спецправосъдието се използва като бухалка срещу неудобните Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера Спецпрокуратурата погна група за изнудване със заплахи и насилие Задържаха бургазлия за 72-часа, повдигат му обвинение за отвличане Спецпрокуратурата е наблюдавала над 270 дела за корупция по високите етажи
Тагове
валентин златев прокуратура
Коментари

Още от последните новини