Спецпрокуратурата е наблюдавала над 270 дела за корупция по високите етажи

Спецпрокуратурата е наблюдавала над 270 дела за корупция по високите етажи - E-Burgas.com

През 2020 г. Спецпрокуратурата е наблюдавала 274 дела за корупционни престъпления по високите етажи. Това е почти двойно увеличение в сравнение с предишните две години. 54 лица са предадени на съд, 5 от тях са признати за виновни. Това обяви говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Христо Кръстев.

„На 23 юни беше изслушването и ВСС ме избра за ръководител. Тогава обещах да представя екипа си. Имам 5 заместника, като всеки отговаря за конкретен ресор. Работата на прокурорите в последната година е на изключително високо ниво.

Магистратите спазват закона и изпълняват задълженията си. За миналата година сме приключили огромен брой дела въпреки пандемията”, поясни заяви ръководителят на Специализирана прокуратура Валентина Маджарова.

„Факт е, че спецпрокуратура е атакувана от доста дълго време, но не спряхме да работим. Ако ми позволите това съждение - прокуратурата е атакувана защото работи, а не защото не работи“, коментира Маджарова.

„Единствено спрямо едно лице делото не е пренесено в съдебната му фаза, но това е по обективни причини. Това лице е в Дубай. Има правила, това лице има права, които ние ще спазим“, каза още тя.

По думите й проблемът с ало-измамниците се е решил. „Прокурорите създадоха добри практики, за да бъдат предадени на съд лица, извършващи измами с евросредства", поясни Маджарова.

Свързани статии
Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата Бургаската апелативна прокуратура с впечатляващ отчет за 2021 Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Магистрат от спецпрокуратурата получи "кърваво писмо" със смъртна заплаха Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков Надежда Йорданова: Спецправосъдието се използва като бухалка срещу неудобните Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера
Тагове
спецпрокуратура прокуратура корупция
Коментари

Още от последните новини