Спецпрокуратурата е наблюдавала над 270 дела за корупция по високите етажи

Спецпрокуратурата е наблюдавала над 270 дела за корупция по високите етажи - E-Burgas.com

През 2020 г. Спецпрокуратурата е наблюдавала 274 дела за корупционни престъпления по високите етажи. Това е почти двойно увеличение в сравнение с предишните две години. 54 лица са предадени на съд, 5 от тях са признати за виновни. Това обяви говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Христо Кръстев.

„На 23 юни беше изслушването и ВСС ме избра за ръководител. Тогава обещах да представя екипа си. Имам 5 заместника, като всеки отговаря за конкретен ресор. Работата на прокурорите в последната година е на изключително високо ниво.

Магистратите спазват закона и изпълняват задълженията си. За миналата година сме приключили огромен брой дела въпреки пандемията”, поясни заяви ръководителят на Специализирана прокуратура Валентина Маджарова.

„Факт е, че спецпрокуратура е атакувана от доста дълго време, но не спряхме да работим. Ако ми позволите това съждение - прокуратурата е атакувана защото работи, а не защото не работи“, коментира Маджарова.

„Единствено спрямо едно лице делото не е пренесено в съдебната му фаза, но това е по обективни причини. Това лице е в Дубай. Има правила, това лице има права, които ние ще спазим“, каза още тя.

По думите й проблемът с ало-измамниците се е решил. „Прокурорите създадоха добри практики, за да бъдат предадени на съд лица, извършващи измами с евросредства", поясни Маджарова.

Свързани статии
КПКОНПИ подхвана бивш вътрешен министър за пране на пари Гълъб Донев: България е правова държава, не е корумпирана Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Предлагат нова агенция да се бори с корупцията по високите етажи Демерджиев очаква разработки срещу сериозни политически играчи Зарков: Българските делегирани прокурори са получили над 150 сигнала за корупция Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата
Тагове
спецпрокуратура прокуратура корупция
Коментари