Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера

Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера - E-Burgas.com

От прокуратурата разпространиха становище то си след разпитването на министър-председателя Кирил Петков.Прокуратурата няма да снема сведения от журналисти в хода на проверката на предоставените от премиера медийни публикации за лица, вероятно извършили престъпления от общ характер.

Във връзка с многобройни медийни запитвания, Прокуратурата на Република България информира:

В хода на извършвана от Върховната касационна прокуратура проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ относно предоставените от министър-председателя медийни публикации, свързани с 19 лица, за които твърди, че вероятно са извършили криминални и икономически престъпления, на 10 февруари наблюдаващите прокурори изпратиха искания до Министерство на вътрешните работи, с оглед получаване на пълната информация за лицата.

Искането е и за това дали и какви действия правоохранителните органи са предприемали съгласно своите правомощия.

Прокуратурата няма да снема сведения от журналистите, автори на предоставените от министър-председателя публикации, относно съдържанието на написаните от тях материали, допълват от държавното обвинение.

Свързани статии
Служители на МВР осъдили системата с 15 млн.лв. за 5 години Над 50% от българите доволни от МВР ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев Рашков обеща да вдигне полицейските заплати Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата Бургаската апелативна прокуратура с впечатляващ отчет за 2021 Магистрат от спецпрокуратурата получи "кърваво писмо" със смъртна заплаха Гласуват предсрочното освобождаване на Гешев Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват 99 въпроса към Бойко Рашков на парламентарния контрол
Тагове
прокуратура мвр рашков гешев
Коментари

Още от последните новини