Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера

Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера - E-Burgas.com

От прокуратурата разпространиха становище то си след разпитването на министър-председателя Кирил Петков.Прокуратурата няма да снема сведения от журналисти в хода на проверката на предоставените от премиера медийни публикации за лица, вероятно извършили престъпления от общ характер.

Във връзка с многобройни медийни запитвания, Прокуратурата на Република България информира:

В хода на извършвана от Върховната касационна прокуратура проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ относно предоставените от министър-председателя медийни публикации, свързани с 19 лица, за които твърди, че вероятно са извършили криминални и икономически престъпления, на 10 февруари наблюдаващите прокурори изпратиха искания до Министерство на вътрешните работи, с оглед получаване на пълната информация за лицата.

Искането е и за това дали и какви действия правоохранителните органи са предприемали съгласно своите правомощия.

Прокуратурата няма да снема сведения от журналистите, автори на предоставените от министър-председателя публикации, относно съдържанието на написаните от тях материали, допълват от държавното обвинение.

Свързани статии
28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа Бойко Рашков: Пресилено е, че има чадър над каналджиите МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана ВСС не освободи Иван Гешев от поста му
Тагове
прокуратура мвр рашков гешев
Коментари

Още от последните новини