Магистрат от спецпрокуратурата получи "кърваво писмо" със смъртна заплаха

Магистрат от спецпрокуратурата получи

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по постъпил сигнал за системно следене и закана с убийство на магистрат от Специализираната прокуратура, съобщиха от обвинението.

На 6 април в София в служебния кабинет на магистрата, в шкаф, съдържащ канцеларски и други работни материали, е установено наличието на хартиен плик, адресиран лично до прокурора, без посочен подател.

В плика са открити патрон, калибър 9х19 мм, и няколко хартиени бележки, представляващи изрезки на отделни думи, сред които "кръв" и "информиран", както и името на чужда държава и болнично заведение в столицата.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването е възложено незабавно на следовател от Софийска градска прокуратура.


 

Свързани статии
Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата Надежда Йорданова: Спецправосъдието се използва като бухалка срещу неудобните Спецпрокуратурата погна група за изнудване със заплахи и насилие Спецпрокуратурата е наблюдавала над 270 дела за корупция по високите етажи Задържаха мъж заради сплашване с пистолет на АМ "Тракия" Жената, която оправда Цветанов в Апартаментгейт, поема спецпрокуратурата Психично болен младеж обра с нож магазин в центъра на Бургас Спцепрокуратурата показа страховити снимки на бургазлията Мехмед, обвини го в тероризъм Затвор е надвиснал над Дянков, Трайков и Прокопиев заради далавери с EVN
Тагове
спецпрокуратура заплаха
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Магистрат от спецпрокуратурата получи

Регата 24 Май