Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата

Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата - E-Burgas.com

Промените в Закона за съдебната власт, с които се закриват Специализирания съд и Специализираната прокуратура са в програмата на депутатите днес за второто гласуване.

Със законодателната инициатива се предлага закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури.

В законодателната поправка фигурира и отпадането на кариерните бонуси на членовете на Висшия съдебен съвет. Реформата се подкрепя изцяло от четирите партии в управляващата коалиция. Против са от ГЕРБ-СДС и ДПС.

Свързани статии
Магистрат от спецпрокуратурата получи "кърваво писмо" със смъртна заплаха Надежда Йорданова: Спецправосъдието се използва като бухалка срещу неудобните Спецпрокуратурата погна група за изнудване със заплахи и насилие Спецпрокуратурата е наблюдавала над 270 дела за корупция по високите етажи Жената, която оправда Цветанов в Апартаментгейт, поема спецпрокуратурата Спцепрокуратурата показа страховити снимки на бургазлията Мехмед, обвини го в тероризъм Затвор е надвиснал над Дянков, Трайков и Прокопиев заради далавери с EVN
Тагове
спецпрокуратура спецсъд
Коментари

Още от последните новини