Надежда Йорданова: Спецправосъдието се използва като бухалка срещу неудобните

Надежда Йорданова: Спецправосъдието се използва като бухалка срещу неудобните - E-Burgas.com

Специализираното правосъдие в този си вид е неефективно. Използва се като бухалка срещу неудобните. Това коментира пред bTV министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

Що се отнася до отстраняването на главния прокурор Иван Гешев тя обясни, че това не е война на институциите. След като внесе девет нови обстоятелства срещу обвинител №1, Надежда Йорданова изрази убеденост, че този път Висшият съдебен съвет ще се произнесе по същество по внесените обстоятелства. Според нея ВСС няма как да излезе със същото решение както преди.

„Ако не прекрати предсрочно мандата на главния прокурор, Гешев ще си носи отговорността пред обществото“, поясни министърът и заяви, че не желае да говори за проверките срещу главния прокурор през медиите, но загатна: „Анализират се и други практики в прокуратурата“.

Във връзка с поредния шпионски скандал министър Йорданова изрази надежда това да не е поредният фойерверк.

От думите й стана ясно още, че се разширява правната помощ за украинските бежанци, дошли на наша територия. ЕС е задействал европейска директива, която им позволява една година украинските бежанци да са на територията на общността.

Свързани статии
Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата Магистрат от спецпрокуратурата получи "кърваво писмо" със смъртна заплаха Спецпрокуратурата погна група за изнудване със заплахи и насилие Спецпрокуратурата е наблюдавала над 270 дела за корупция по високите етажи Жената, която оправда Цветанов в Апартаментгейт, поема спецпрокуратурата Спцепрокуратурата показа страховити снимки на бургазлията Мехмед, обвини го в тероризъм Затвор е надвиснал над Дянков, Трайков и Прокопиев заради далавери с EVN
Тагове
спецпрокуратура
Коментари

Още от последните новини