Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа

Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа непълнолетния сирийски гражданин О.А. Той е обвинен за това, че управлявайки автобус е предизвикал умишлено пътнотранспортно произшествие, което е довело до смъртта на двама полицейски служители. Обвиняемият, макар и непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си. Престъплението е осъществено на 25.08.2022 г. в гр. Бургас.

По отношение на О.А. е повдигнато обвинение и от Районна прокуратура-Бургас за това, че противозаконно е подпомогнал 47 свои сънародници да преминават през територията на страната, управлявайки горепосочения автобус. Престъплението е осъществено за времето 24.08.2022 г. - 25.08.2022 г. по главен път Малко Търново – Бургас, както и в гр. Бургас. За същото престъпление са повдигнати обвинения и на други двама сирийски граждани А.М. и А.А.

По време на разследването е установено, че А.М. е участвал като съизвършител, настанявайки посочените 47 свои сънародници в автобуса, управляван от О.А. Той също е пътувал в превозното средство.

Установено е също така, че А.А. също е участвал като съизвършител на престъплението. Той е закупил пътническия автобус и го е предоставил за превозването на 47-те сирийски граждани.

Повдигнатите от Районна прокуратура-Бургас обвинения са за престъпление по чл.281 от НК.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас и Районна прокуратура-Бургас да внесат в съответните съдилища искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Свързани статии
И днес не мина без жертви на пътя Жена и дете загинаха в тежка катастрофа край Димитровград Млада бургазлийка се бори за живота си след катастрофа на входа на Бургас ПТП край Пазарджик затруднява движението към Бургас Тежка катастрофа взе жертва на пътя Варна - Бургас Днес се навършва година от трагедията на "Струма" Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Тежка катастрофа затвори АМ "Тракия" край Карнобат, прегазен е пешеходец Демерджиев за катастрофата със загинали полицаи в Бургас: Има данни за 16 колеги с нарушения 80-годишна баба се преобърна с Дачията си край Карнобрат
Тагове
прокуратура катастрофа трапезица обвинения
Коментари

Още от последните новини