Премиерът Стефан Янев призова за актуализация на бюджета

Премиерът Стефан Янев призова за актуализация на бюджета - E-Burgas.com

Служебният премиер Стефан Янев отправи призив към депутатите да се гласуват актуализацията на бюджета, за да може служебният кабинет да действа в предстоящите условия, които не изключват разпускане на този парламент и задаваща се нова Covid вълна, съобщи БГНЕС.

"В българския политически живот наблюдаваме трудно прогнозируема ситуация, сложна и за експертите. Притеснява ни, че тази ситуация може да има негативно влияние върху стабилността в държавата. Всичко това води до неустойчивост и непредвидимост в политическата среда", допълни Янев и подчерта: 

"За да избегнем напрежение през есента, нека народните представители да си спомнят какви са желанията на хората които са ги изпратили там и най-вече желанието им за предвидимост". 

"Без актуализация през следващите месеци до края на годината ще е много трудно. В задаващата се здравна криза ще е много трудно да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими както по отношение на бизнеса и стопанската инициатива на гражданите, така и по отношение на здравната система и на социалната система“, посочи още служебният премиер.

Свързани статии
Янев назначи нов зам.-министър от Оксфорд Граждани и бизнесмени от Поморие ще се включат с предложения за новия проектобюджет Стефан Янев назначи нови зам.-министри в кабинета си Актуализацията на бюджета вече е факт Мъката по актуализация на бюджета продължава трети ден Стефан Янев свиква Съвета по сигурността Стефан Янев: Към момента не се налагат въоръжени сили на границата БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Стефан Янев ще инспектира границата около Малко Търново Президентът връчва третия мандат на БСП
Тагове
стефан янев правителство бюджет
Коментари

Още от последните новини