Премиерът Стефан Янев призова за актуализация на бюджета

Премиерът Стефан Янев призова за актуализация на бюджета - E-Burgas.com

Служебният премиер Стефан Янев отправи призив към депутатите да се гласуват актуализацията на бюджета, за да може служебният кабинет да действа в предстоящите условия, които не изключват разпускане на този парламент и задаваща се нова Covid вълна, съобщи БГНЕС.

"В българския политически живот наблюдаваме трудно прогнозируема ситуация, сложна и за експертите. Притеснява ни, че тази ситуация може да има негативно влияние върху стабилността в държавата. Всичко това води до неустойчивост и непредвидимост в политическата среда", допълни Янев и подчерта: 

"За да избегнем напрежение през есента, нека народните представители да си спомнят какви са желанията на хората които са ги изпратили там и най-вече желанието им за предвидимост". 

"Без актуализация през следващите месеци до края на годината ще е много трудно. В задаващата се здравна криза ще е много трудно да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими както по отношение на бизнеса и стопанската инициатива на гражданите, така и по отношение на здравната система и на социалната система“, посочи още служебният премиер.

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят Митинги за правителство и нови избори блокират столицата днес Стефан Янев учредява партията си "Български възход" Стефан Янев обяви политическия си проект, учредяват "Български възход" на 5 май Приеха Бюджет 2022 в Поморие, пари са заложени във всички сфери и дейности Одобриха Бюджет 2022 в Бургас В Айтос гласуват бюджета на 19 април И Несебър прие новия си бюджет, над 78 млн.лв. в рамката за 2022 Ключови решения в Проектобюджета на Несебър, ето приоритетите
Тагове
стефан янев правителство бюджет
Коментари

Още от последните новини