Приеха Бюджет 2022 в Поморие, пари са заложени във всички сфери и дейности

Приеха Бюджет 2022 в Поморие, пари са заложени във всички сфери и дейности - E-Burgas.com

Бюджетът на Община Поморие за 2022 година бе приет днес, по време на 34-то заседание на местния парламент. Общинските съветници подкрепиха решението с 12 гласа „за”. С „въздържал се” гласуваха четирима от представителите на ДПС, а с 3 гласа „против” – съветниците от БСП.

Финансовата рамка на бюджета на Община Поморие за 2022 г. е 37 750 000 лв. От тях данъчните приходи са 9 150 000 лв., неданъчните  приходи са 8 656  628  лв., субсидии за делегирани от държавата дейности – 19 022 025 лв. Преходният остатък от 2021 г. е 2  968  822 лв.

Капиталовата програма на Общината за 2022 г. е 3 652 547 лв. и включва основен ремонт и благоустрояване на улици, дворове на учебни заведения и детски площадки; проекти за реконструкция на сградите на „Стария съд“ и „СДС“ в центъра на града; рехабилитация на спортно игрище в СУ „Иван Вазов“; придобиване на специализирани автомобили (паяк, автовишка, самосвал и др.); проектиране, изграждане и оборудване на паркоместа в гр. Поморие; изграждане на нова ограничителна система – път Поморие-Каменар и др.

Предвидени са средства за всички сфери и дейности – образование, здравеопазване, социални дейности, култура, спорт, пенсионерски клубове,  различни неправителствени организации и други. И тази година в бюджета са заложени средства за фондовете „Култура“ и „Младежки дейности“, които дават възможност на културни институти, творчески формации, индивидуални професионални творци, младежки инициативи, сдружения и организации да кандидатстват със свои проекти и при одобрение да получат финансиране за реализиране на идеята си.

Индикативният годишен разчет за средствата от Европейския съюз в Бюджет 2022 се равнява на 13 553 209 лв.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие бюджет
Коментари

Още от последните новини