Одобриха Бюджет 2022 в Бургас

Одобриха Бюджет 2022 в Бургас - E-Burgas.com

С 37 гласа за, 7 против и 1 въздържал се, местният парламент одобри бюджета на община Бургас за 2022 г. Той е консервативен и в него не е заложено увеличение на местните данъци.

Преди гласуването кметът се обърна с призив за подкрепа на бюджета към общинските съветници, призова и бургаските депутати да подкрепят проектите на Бургас.

„Това е бюджет за сигурност в града, за детска болница, за социална подкрепа, за привличане на инвеститори, за осигуряване на спокойствието на хората в този град. В трудни времена отговорността към Бургас се оценява с гласуване ЗА“, заяви кметът.

Бюджет 2022 е изготвен в трудно прогнозируема икономическа среда както в национален, така и в международен план. С него са обезпечени най-важните, обществено значимите дейности. В рамката му са заложени и някои резерви за извънредни обстоятелства.

Кметът Димитър Николов благодари на съветниците, подкрепили бюджета. По-рано той обяви, че за да се осигури сигурност и стабилност, в първото шестмесечие на годината Община Бургас няма да извършва големи капиталови разходи. Средствата ще бъдат съхранявани за осигуряване на социална защита и издръжка на дейности с важни обществени функции. Консервативен е подходът и по отношение на вземането на кредити, като Община Бургас залага такива в Бюджет 2022, но ще прибегне до усвояването им само при необходимост.

„Колкото повече се отдалечим от политическото говорене и се фокусираме върху изпълнението на бюджета в тази кризисна година, толкова по-добре за Бургас. Надявам се на по-добри времена за нашия любим град!“, добави кметът Николов.

Свързани статии
Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Рекорден брой участници се включиха в надпреварата "Да украсим Бургас" Б1 и Б2 ще возят безплатно в новогодишната нощ Министерство дава на общината 1 млн. лева Звездно участие се включва в казуата на благотворителния бал на „Мисис Бургас" Посланикът на Египет иска по-тясно търговско сътрудничество с Бургас Нова поливна система заработи в центъра на Бургас Първородна рожба озари с радост семейството на Мисис Бургас 2020
Тагове
бюджет бургас
Коментари

Още от последните новини