Одобриха Бюджет 2022 в Бургас

Одобриха Бюджет 2022 в Бургас - E-Burgas.com

С 37 гласа за, 7 против и 1 въздържал се, местният парламент одобри бюджета на община Бургас за 2022 г. Той е консервативен и в него не е заложено увеличение на местните данъци.

Преди гласуването кметът се обърна с призив за подкрепа на бюджета към общинските съветници, призова и бургаските депутати да подкрепят проектите на Бургас.

„Това е бюджет за сигурност в града, за детска болница, за социална подкрепа, за привличане на инвеститори, за осигуряване на спокойствието на хората в този град. В трудни времена отговорността към Бургас се оценява с гласуване ЗА“, заяви кметът.

Бюджет 2022 е изготвен в трудно прогнозируема икономическа среда както в национален, така и в международен план. С него са обезпечени най-важните, обществено значимите дейности. В рамката му са заложени и някои резерви за извънредни обстоятелства.

Кметът Димитър Николов благодари на съветниците, подкрепили бюджета. По-рано той обяви, че за да се осигури сигурност и стабилност, в първото шестмесечие на годината Община Бургас няма да извършва големи капиталови разходи. Средствата ще бъдат съхранявани за осигуряване на социална защита и издръжка на дейности с важни обществени функции. Консервативен е подходът и по отношение на вземането на кредити, като Община Бургас залага такива в Бюджет 2022, но ще прибегне до усвояването им само при необходимост.

„Колкото повече се отдалечим от политическото говорене и се фокусираме върху изпълнението на бюджета в тази кризисна година, толкова по-добре за Бургас. Надявам се на по-добри времена за нашия любим град!“, добави кметът Николов.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
бюджет бургас
Коментари

Още от последните новини