Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство

Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство - E-Burgas.com

Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук, цитиран от Mediapool.bg.

Той е информирал за това председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която са разговаряли в рамките на среща на ЕНП в Атина.

“ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост“, каза Борисов.

В понеделник от 10 часа президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно събрание – ГЕРБ.

Преди ден зам.-председателят на партията Томислав Дончев не изключи правителство на малцинството и обяви, че кандидатът за министър председател ще стане ясен в понеделник, а пълният състав на проектокабинета - след десет дни.

На срещата на ЕНП в събота Борисов е заявил още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна.

“Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани“, заяви Борисов.

“Темата за миграционните потоци към Европа е изключително тежка и намирането на работещи механизми за овладяването ѝ заслужава вниманието на всички държави-членки. Миграцията и опазването на външните граници на ЕС не са национален, а общ европейски въпрос“, е казал Борисов в разговор с канцлера на Австрия Карл Нехамер. “Изразих надежда, че българските власти ще могат да дадат отговори на всички въпроси и да успокоят основателните притеснения на Австрия и на някои други държави-членки“, посочва Борисов. 

Свързани статии
Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Митинги за правителство и нови избори блокират столицата днес Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам ГЕРБ поиска оставката на правителството Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Любен Дилов-син: Опитват се да отклонят вниманието от цените на горивата, тока и олиото Без изненада: ГЕРБ избра Бойко Борисов за председател
Тагове
герб правителство
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство - E-Burgas.com

Регата 24 Май