Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград

Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград - E-Burgas.com
Кметът на Благоевград Илко Стоянов обясни схемата как са били източени парите за болните от рак

Над 200 000 лв. са присвоени само за последните две години от болницата „Свети Мина” в Благоевград. На практика, пари за лекарства са били отклонявани. Това обясни кметът на града Илко Стоянов в студиото на „Здравей, България” по NOVA. „Осчетоводяването е в посока, че са платени лекарства. Всъщност, движението на парите отива по сметка на взаимоспомагателната каса и оттам се изтеглят на каса от счетоводител”, обясни градоначалникът.

По думите на Стоянов парите са били теглени три-четири пъти на месец от счетоводителя на болницата Георги Календерски, който вече е сменен. „Това беше установено, след като го сменихме. Сумите се нареждат с електронни подписи от управителя или счетоводителя”, каза още кметът на Благоевград. И уточни, че в основанието на превода пише „заплащане на лекарства”.

Кметът посочи, че ще сезира компетентните органи, за да се получат отговори на всички въпроси.

Бившият управител на болницата Георги Георгиев, с чийто електронен подпис е направен преводът, обясни, че вчера е научил от медиите за ситуацията. „Разбирам, че се извършва проверка - нека видим какво се е случило”, призова той.

„По принцип взаимоспомагателната каса не е подопечна на управителя. Не съм превеждал пари към нея. Това нещо просто ми е неизвестно. Докато бях управител, нямам спрени доставки на лекарства или забавени плащания”, заяви Георгиев.

Бившият управител каза, че няма информация парите да са теглени на каса. „С електронния подпис се вършат много неща, той е на мое име. Физически може да го ползва главният счетоводител и главната сестра. Не знам за такива преводи”, добави още той.

Свързани статии
Наглец задигна колело от стоянката пред общината (Видео) Съдът отхвърли протеста на прокуратурата срещу болницата в Поморие УМБАЛ Бургас: Ако сте мъж над 65, пушач и с високо кръвно, трябва да знаете това Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков Деца откраднаха и потрошиха лаптопи в селско училище в Камено Бургазлия написа ПИН-а върху дебитната си карта, по-късно установи лиспата на 4,5 бона Вето за сделките със собствеността на болницата в Поморие
Тагове
корупция онко болница кражба
Коментари

Още от последните новини