Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград

Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград - E-Burgas.com
Кметът на Благоевград Илко Стоянов обясни схемата как са били източени парите за болните от рак

Над 200 000 лв. са присвоени само за последните две години от болницата „Свети Мина” в Благоевград. На практика, пари за лекарства са били отклонявани. Това обясни кметът на града Илко Стоянов в студиото на „Здравей, България” по NOVA. „Осчетоводяването е в посока, че са платени лекарства. Всъщност, движението на парите отива по сметка на взаимоспомагателната каса и оттам се изтеглят на каса от счетоводител”, обясни градоначалникът.

По думите на Стоянов парите са били теглени три-четири пъти на месец от счетоводителя на болницата Георги Календерски, който вече е сменен. „Това беше установено, след като го сменихме. Сумите се нареждат с електронни подписи от управителя или счетоводителя”, каза още кметът на Благоевград. И уточни, че в основанието на превода пише „заплащане на лекарства”.

Кметът посочи, че ще сезира компетентните органи, за да се получат отговори на всички въпроси.

Бившият управител на болницата Георги Георгиев, с чийто електронен подпис е направен преводът, обясни, че вчера е научил от медиите за ситуацията. „Разбирам, че се извършва проверка - нека видим какво се е случило”, призова той.

„По принцип взаимоспомагателната каса не е подопечна на управителя. Не съм превеждал пари към нея. Това нещо просто ми е неизвестно. Докато бях управител, нямам спрени доставки на лекарства или забавени плащания”, заяви Георгиев.

Бившият управител каза, че няма информация парите да са теглени на каса. „С електронния подпис се вършат много неща, той е на мое име. Физически може да го ползва главният счетоводител и главната сестра. Не знам за такива преводи”, добави още той.

Свързани статии
КПКОНПИ подхвана бивш вътрешен министър за пране на пари Гълъб Донев: България е правова държава, не е корумпирана Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Избраха терен за национална детска болница Внучка обра баба си в руенско село Предлагат нова агенция да се бори с корупцията по високите етажи Демерджиев очаква разработки срещу сериозни политически играчи Управителят на Белодробната болница д-р Трошанова получи специална награда Напредък - експерти обсъдиха следващите стъпки по изграждането на детска болница в Бургас Медицинският център в Айтос грейна с нов вид (Снимки)
Тагове
корупция онко болница кражба
Коментари

Още от последните новини