Медицинският център в Айтос грейна с нов вид (Снимки)

Медицинският център в Айтос грейна с нов вид (Снимки) - E-Burgas.com

Сградата на Медицински център І ЕООД е изцяло реновирана, видя обективът на НП на 8 септември. Проблемният покрив с течовете, падналите тавани и пропитите с мухъл и влага кабинети са само лош спомен.

До основния ремонт на покрива се стигна в края на м. февруари т.г., когато по предложение на кмета Васил Едрев, Общинският съвет реши да бъдат пренасочени средства, отпуснати с постановление на МС за преодоляване на ковид проблемите. 255 хил. лв. беше  сумата, която общинските съветници единодушно гласуваха за ремонтните дейности.

Досега са правени само частични ремонти без съществен ефект, а течовете във всички помещения и коридори на втория етаж продължаваха през годините. Не само за медицинските специалисти и личните лекари в Центъра, но и за всички пациенти беше ясно, че покривът спешно и основно трябва да се ремонтира.

След ремонтните дейности през това лято, сградата има солидно покривно покритие. А покрай големия ремонт на покрива вече е факт и вътрешното обновяване - като се започне от новата фирмена табела и боядиисаната дограма, през шпакловките и боядисването на всички помещения. Компрометираните тавани са свалени, няма и следа от падащата до преди месеци мазилка в просторните фоайета.

Общинската грижа за покрива мотивира ръководството на Центъра да инвестира средства в тоталното обновяване на кабинетите на медицинските специалисти. Започна обзавеждането им, сменени са даже табелите по вратите. Подменена е старата дограма на прозорците и вратите, в момента се монтират нови осветителни тела.

Галерия
Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Избраха терен за национална детска болница Хванаха 22-годишен дилър в Айтос
Тагове
айтос болница
Коментари

Още от последните новини