Показват полицейски шапки и униформи на бургаска изложба

Показват полицейски шапки и униформи на бургаска изложба - E-Burgas.com

Изложба, в която ще бъдат показани над сто полицейски и пожарникарски шапки, отличителни елементи, десет униформи и над петстотин макети на полицейски и противопожарни автомобили от цял свят, ще бъде открита в Бургас. Тя се организира от Международната полицейска организация – регион Бургас към Международната полицейска асоциация - секция България, със съдействието на Регионален исторически музей – Бургас и Културен дом на нефтохимика.

В експозицията са включени елементи от личните колекции на Павлин Ковачев – председател на Международната полицейска организация в морския град, Вероника Дойчинова - служител на Гранична полиция, доцент Людмил Георгиев – преподавател в Академията на МВР и немският им колега и партньор Щефан Емрих.

„Идеята възникна след разговор с доцент Людмил Георгиев, който от много години прави подобни изложби. Освен това, с което той разполага, ще покажем голяма колекция от макети на полицейски и противопожарни автомобили, автобуси и камиони. Тя принадлежи на нашия приятел от Германия Щефан Емрих, който любезно ни я предоставя. Включили сме елементи от моята лична колекция и от тази на колежката ни Вероника Дойчинова. В България до сега толкова голяма изложба по темата не е правена", разказа Павлин Ковачев.

Експозицията вече може да се види, но ще бъде открита официално на седми юни, от 10.00 часа в Културния дом на нефтохимика в Бургас. Тя ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Бургас до края на месец юли.

Свързани статии
Показват вещите на Тончо Русев в изложба Бургаският музей показа триизмерни модели на риби (Снимки) Бургаска галерия празнува 25 години с впечатляваща изложба Приключва реставрацията на Етнографския музей в Бургас Бургазлии скоро ще се снимат 3D с египетски богове само с един клик Бургас прие ценни шедьоври на Пикасо Природонаучният музей кани бургазлии на безплатна беседа Представят резултатите от подводните разкопки на нос Чироза Бележит творец предизвика фурор на изложбата си в Поморие (Снимки) Деца от Украйна редят изложба в Бургас
Тагове
изложба музей
Коментари

Още от последните новини