Природонаучният музей кани бургазлии на безплатна беседа

Природонаучният музей кани бургазлии на безплатна беседа - E-Burgas.com

В дните на Плажния уикенд - 8-10 юли, всички бургазлии и гости на града заплатили входен билет за Природонаучната експозиция на 9 и 10 юли ще могат напълно безплатно да чуят интересната беседа, започваща от 11:00 часа. Акцент този път е най новата изложба – „Светът в зрънце пясък“.

Пясъци от всички континенти, от екзотични места като Великденските острови, Островът на костенурката и Зеления плаж на Хаваите са подредени в нова витрина, които са част от пясъчната колекция на музея, събирана от 2014 година до днес.

Освен това в Природонаучния музей ще може да разгледате и избрани минерални образци от личните колекции на инж. Николай Господинов, Евгени Вулев и Руслан Алксандров.

Заповядайте на ул. „Константин Фотинов“ № 30 за кратка разходка по най-красивите и екзотични плажове, запознайте се с геоисторическото развитие и съвременното природно разнообразие на Югоизточна България и уникалната природа на региона.

Експозициите на РИМ-Бургас ви очакват всеки ден от 10:00 до 19:00 часа.

Свързани статии
Бургаският музей показа триизмерни модели на риби (Снимки) Приключва реставрацията на Етнографския музей в Бургас Представят резултатите от подводните разкопки на нос Чироза Зелен уикенд в природонаучния музей Археологически находки от три обекта показва музеят в Черноморец Показват полицейски шапки и униформи на бургаска изложба Етнографският музей отваря врати в старинна сграда в Морската градина Откриват нова постоянна експозиция в Природонаучния музей Малко известен портрет на Георги Раковски от 1864 г. гостува в Историческия музей в Бургас Етнографският музей затваря врати заради ремонт
Тагове
музей
Коментари

Още от последните новини