Бургаският музей показа триизмерни модели на риби (Снимки)

Бургаският музей показа триизмерни модели на риби (Снимки) - E-Burgas.com

Едни от най-атрактивните черноморски обитатели – двата вида медузи, зарган, скорпид, калкан и др., ви очакват в Природонаучната експозиция на РИМ Бургас, представени по един различен начин. Изложбата включва 10 триизмерни модела на риби, делфини и медузи.

Те представят не само характерните белези на тези черноморски обитатели, но са направени и в техните реални размери. Макар и само за кратко, по време на откриването на изложбата, посетителите имаха възможност да научат и за друг интересен вид – белошипата ветрушка, представена също с 3Д модели, част от проект „Живот за белошипата ветрушка“ LIFE19 NAT/BG/001017.

Инсталацията е част от проект BSB142 BioLearn „Екологично съзнание и поведение за спиране на замърсяването в значими влажни зони на Черноморския басейн“, финансиран от Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество „Черноморски басейн 2014-2020“ и изпълняван от СНЦ „Зелени балкани“. Тя ще може да се разгледа в залата на Природонаучната експозиция на ул. „К. Фотинов“ 30 до края на лятото.

Галерия
Свързани статии
Приключва реставрацията на Етнографския музей в Бургас Природонаучният музей кани бургазлии на безплатна беседа Представят резултатите от подводните разкопки на нос Чироза Зелен уикенд в природонаучния музей Археологически находки от три обекта показва музеят в Черноморец Показват полицейски шапки и униформи на бургаска изложба Етнографският музей отваря врати в старинна сграда в Морската градина Откриват нова постоянна експозиция в Природонаучния музей Малко известен портрет на Георги Раковски от 1864 г. гостува в Историческия музей в Бургас Етнографският музей затваря врати заради ремонт
Тагове
музей
Коментари

Още от последните новини