Още един бургазлия заболя от коронавирус, 24 са новите случаи в страната

Още един бургазлия заболя от коронавирус, 24 са новите случаи в страната - E-Burgas.com

За последните 24 часа има 24 нови потвърдени случая на коронавирус в страната, от тях в болница са 12. Изследвани са 376 проби. 648 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас към тази сутрин. Активните случаи с инфекция в България са 560. Това съобщи председателят на Оперативния кризисен щаб и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг тази сутрин.

От новите 24 случая, 15 са от София – 6 в Пирогов, един в Света София, един в Инфекциозна болница, шестима са амбулаторни. В Бургас има един нов заразен. Във Велико Търново има трима заразени, става дума за семейство, завърнало се от Англия, сред тях и 9-годишно дете.

36 случаи са на медицински персонал. Има заразен санитар от Пирогов, работил в отделението с пациенти с коронавирус, лаборантка от РЗИ Кърджали, която също е работила със заразени и санитарка от МБАЛ Кърджали, от неврология, която няма данни да е контактувала с положителни пациенти.

9.6% са излекуваните случаи.Смъртните случаи към момента са на 14 мъже и 12 жени.

Ген. Мутафчийски съобщи, че в момента се провежда най-мащабната акция по изследване на медицински персонал и доброволци.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус Бургас
Коментари

Още от последните новини