Онкото в Бургас оборудва стаи за лечение на пациенти с COVID-19

Онкото в Бургас оборудва стаи за лечение на пациенти с COVID-19 - E-Burgas.com

Призовават се бургаски лекари да информират за завърнали се пациенти от болници в други градове

КОЦ-Бургас е създадена организация с отделянето и оборудването на две болнични стаи - една с 10 легла и интензивно отделение с 4 легла, които ще изпълняват функцията на изолатори при необходимост от настаняването на онкоболни пациенти с коронавирус.

Общинският кризисен щаб ще търси съдействие от общопрактикуващите лекари в Бургас да подават информация за пристигането в града на техни пациенти, изписани от болници от други градове.

По решение на Общинския кризисен щаб продължават изследванията по метода на пуловете на медицински лица в женски и детски консултации, джипита, старчески домове, шофьори и контрольори в градския транспорт и други. 1032 души са под задължителна домашна карантина в областта, 540 са в Бургас.

От четвъртък бургаските лечебни заведения започват да осъществяват планови операции, женски и детски консултации. Дотогава всяко от тях трябва да създаде вътрешна организация в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването за изпълнение на тази дейност.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус Бургас
Коментари

Още от последните новини