Малко българи планират зимна ваканция

Малко българи планират зимна ваканция  - E-Burgas.com

В разгара на четвъртата вълна на коронавируса 730 хиляди пълнолетни българи (12.8%) заявяват, че планират поне едно туристическо пътуване или почивка през предстоящия зимен сезон 2021/22 г. Това показват данните на Министерството на туризма от представително проучване за нагласите на българите спрямо предстоящия зимен сезон и намерението им за почивка.

Изводите сочат, че традиционно пътуването като турист е в по-висока степен застъпено сред жителите на столицата и областните градове. Основните притеснения са свързани с финансовия фактор и с вируса на COVID-19 в сравнително близка степен, сочат данните.

Близо 5 на сто от българите имат нагласата да пътуват в чужбина, независимо от пандемията.

Общо 74% от пълнолетните българи оценяват потенциала на зимния ни туризъм като добър - според близо милион и половина българи условията за настаняване, инфраструктурата и специализираните съоръжения, които се предлагат в България, са "определено добри", а според 2.7 милиона оценката е "по-скоро добри". Малко над половината от запитаните - 54.6%, са на мнение, че българските зимни курорти отбелязват напредък и подобрение в предлаганите условия за туризъм, сочат данните.

Свързани статии
Българите пътуват масово към Гърция на море Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Експерт: Почивката по морето ще е с 40% по-скъпа това лято Чакаме едва 50 хиляди руснаци да почиват у нас през лятото Огромен ръст на британски туристи в зимните ни курорти Одобриха допълнителни средства за безплатно море за учениците Предлагат въвеждане на туристически ваучери на всеки ваксиниран срещу ковид Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция Отделяме до 74% от заплатата за море "За" и "против" безплатното море на учениците
Тагове
почивка зимен туризъм
Коментари

Още от последните новини