Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа

Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа - E-Burgas.com

"Увеличението се забелязва най-вече по напитките", подчерта доц. Румен Драганов

Почивката на море у нас тази година е по-скъпа. И ще става по-скъпа. Това заяви в студиото на NOVA директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов.

„Разликите в цените се забелязват най-вече в напитките. За супата и основното ястие – винаги може да се намали грамажът, за да се запази цената. Но когато си поръчвате напитки – не гледате менюто. И после, като дойде сметката – се вижда, че напитките са по-скъпи”, подчерта той.

По думите му „уикенд туризмът” все още съществува. „Нямам впечатление, че заради поскъпналия бензин – хората пътуват по-малко. Сега в края на юли и през август – даже очаквам и големи задръствания по пътищата, защото движението става по-натоварено”.

Според Драганов има повече туристи тази година в страната. „Миналата година нямаше чартърни полети от Великобритания. Сега полетите са възобновени. По Черноморието ни – в Созопол, има места, в които вече няма възможност за настаняване, тъй като всичко е заето”.

Свързани статии
Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември Радев: Бензинът в бензиностанциите на "Лукойл" вече е под 3 лева Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Сериозен скок на цените на колите втора ръка, за нов автомобил се чака близо година Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Созопол и Боровец с най-скъпите жилища, ръст на покупките по курортите Тихомир Янакиев: Две години ме заблуждават за огромни ВиК проекти за 400 млн. лв. Българите пътуват масово към Гърция на море 100 лв. за преглед по курортите, 700 лв. да ти извадят рибена кост от гърлото
Тагове
почивка цени туризъм
Коментари

Още от последните новини