"За" и "против" безплатното море на учениците

След като на 28 май служебният министър на образованието професор Николай Денков обяви, че ученици и учители ще могат да почиват безплатно на българското море това лято, директори и учители в Благоевград се оказаха на различни позиции. Едните са "за", други - "против".

В града, дори има училища, в които нито един учител не иска да поеме отговорност, за да води деца на море това лято по правителствената програма.

"Аз съм против програмата, тъй като не са ясни критериите. Второ, ако критериите трябва да се подготвят от педагогически съвети, те ще бъдат до голяма степен субективни. Трето, ще трябва да изпратим малка част от учениците, а се разходват публични средства, които идват от цялото население на България и би трябвало да бъдат за всички ученици. В различни страни по света се отпускат ваучери за всеки ученик за културно мероприятие и мисля, че това е по-целесъобразно за изразходване на тези средства", коментира Марин Митов - директор на НХГ "Св.св. Кирил и Методий" - Благоевград, цитиран от cross.bg.

Учителят по физическо възпитание и спорт Иван Парасков е един от поддръжниците на програмата.

"Поздравявам правителството за тази идея, но не знам как ще се осъществи. Като имам предвид полезността на нашето море за дихателните пътища на децата. Дано бъде в помощ на всички", каза Парасков.

Свързани статии
В ОУ "Антон Страшимиров" вече спортуват в преобразен физкултурен салон (Снимки) Два арт фестивала превръщат Бургас в есенна културна столица Обичате киното и литературата? Ето кои събития да посетите на 7 и 8 октомври Нашумяла театрална постановка, литературни премиери и кино прожекции очакват Бургас на 6 октомври Ето кои интересни събития можете да посетите на 5 октомври Георги Чиликов няма да води Черноморец 1919 Задава се събитие, задължително за всички любители на качественото кино: от 5 до 7 октомври вашето място е Морското казино Нина Николина представя Пендара етно проджект – автентичен фолклор с DJ звучене на 5 октомври в Бургас Над 24 хил. ученици прекрачиха прага на класните стаи в Бургас (Снимки) Солидно присъствие на КАТ и полиция около училищата и детските градини
Тагове
море ваучери ученици почивка
Коментари

Още от последните новини