"За" и "против" безплатното море на учениците

След като на 28 май служебният министър на образованието професор Николай Денков обяви, че ученици и учители ще могат да почиват безплатно на българското море това лято, директори и учители в Благоевград се оказаха на различни позиции. Едните са "за", други - "против".

В града, дори има училища, в които нито един учител не иска да поеме отговорност, за да води деца на море това лято по правителствената програма.

"Аз съм против програмата, тъй като не са ясни критериите. Второ, ако критериите трябва да се подготвят от педагогически съвети, те ще бъдат до голяма степен субективни. Трето, ще трябва да изпратим малка част от учениците, а се разходват публични средства, които идват от цялото население на България и би трябвало да бъдат за всички ученици. В различни страни по света се отпускат ваучери за всеки ученик за културно мероприятие и мисля, че това е по-целесъобразно за изразходване на тези средства", коментира Марин Митов - директор на НХГ "Св.св. Кирил и Методий" - Благоевград, цитиран от cross.bg.

Учителят по физическо възпитание и спорт Иван Парасков е един от поддръжниците на програмата.

"Поздравявам правителството за тази идея, но не знам как ще се осъществи. Като имам предвид полезността на нашето море за дихателните пътища на децата. Дано бъде в помощ на всички", каза Парасков.

Свързани статии
Динамично лято очаква возолазите от Созопол Отделяме до 74% от заплатата за море Министър Комитова: Инициативата „Три морета“ ще допринесе за икономическото развитие на България Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Спасяваме туризма с ол инклузив за ученици и учители "Бургас и морето" се завръща на музикалната сцена 15 ученици с шанс за годишните награди в Айтос на 24 май Над 36 хиляди ученици се явяват на втора матура Учени и експерти обсъдиха в Бургас опазването на Черно море Ще превърне ли община Царево единствения терен за спорт в Синеморец в квартал?
Тагове
море ваучери ученици почивка
Коментари

Още от последните новини