"За" и "против" безплатното море на учениците

След като на 28 май служебният министър на образованието професор Николай Денков обяви, че ученици и учители ще могат да почиват безплатно на българското море това лято, директори и учители в Благоевград се оказаха на различни позиции. Едните са "за", други - "против".

В града, дори има училища, в които нито един учител не иска да поеме отговорност, за да води деца на море това лято по правителствената програма.

"Аз съм против програмата, тъй като не са ясни критериите. Второ, ако критериите трябва да се подготвят от педагогически съвети, те ще бъдат до голяма степен субективни. Трето, ще трябва да изпратим малка част от учениците, а се разходват публични средства, които идват от цялото население на България и би трябвало да бъдат за всички ученици. В различни страни по света се отпускат ваучери за всеки ученик за културно мероприятие и мисля, че това е по-целесъобразно за изразходване на тези средства", коментира Марин Митов - директор на НХГ "Св.св. Кирил и Методий" - Благоевград, цитиран от cross.bg.

Учителят по физическо възпитание и спорт Иван Парасков е един от поддръжниците на програмата.

"Поздравявам правителството за тази идея, но не знам как ще се осъществи. Като имам предвид полезността на нашето море за дихателните пътища на децата. Дано бъде в помощ на всички", каза Парасков.

Свързани статии
Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас Иво Сиромахов представя романа си "Бай Тошо" днес 6.10 в Бургас
Тагове
море ваучери ученици почивка
Коментари

Още от последните новини