"За" и "против" безплатното море на учениците

След като на 28 май служебният министър на образованието професор Николай Денков обяви, че ученици и учители ще могат да почиват безплатно на българското море това лято, директори и учители в Благоевград се оказаха на различни позиции. Едните са "за", други - "против".

В града, дори има училища, в които нито един учител не иска да поеме отговорност, за да води деца на море това лято по правителствената програма.

"Аз съм против програмата, тъй като не са ясни критериите. Второ, ако критериите трябва да се подготвят от педагогически съвети, те ще бъдат до голяма степен субективни. Трето, ще трябва да изпратим малка част от учениците, а се разходват публични средства, които идват от цялото население на България и би трябвало да бъдат за всички ученици. В различни страни по света се отпускат ваучери за всеки ученик за културно мероприятие и мисля, че това е по-целесъобразно за изразходване на тези средства", коментира Марин Митов - директор на НХГ "Св.св. Кирил и Методий" - Благоевград, цитиран от cross.bg.

Учителят по физическо възпитание и спорт Иван Парасков е един от поддръжниците на програмата.

"Поздравявам правителството за тази идея, но не знам как ще се осъществи. Като имам предвид полезността на нашето море за дихателните пътища на децата. Дано бъде в помощ на всички", каза Парасков.

Свързани статии
Зам.-министър призова Русия за общи мерки срещу замърсяването на Черно море По-малко спасители и медицински екипи по морето през септември Онлайн училище при 10% заразени ученици Слънчева събота на морския бряг, температурата на водата - 24-25° Морето през септември - до 30% по-евтино Учебната година започва присъствено Родители искат присъствено обучение, плашат с протести Тръгва вълна от съдебни дела заради провалени почивки Задържаха трима мъже в Черноморец за разпространение на наркотици Близо 30 градуса по морето и днес, грабвайте хавлиите
Тагове
море ваучери ученици почивка
Коментари

Още от последните новини