"За" и "против" безплатното море на учениците

След като на 28 май служебният министър на образованието професор Николай Денков обяви, че ученици и учители ще могат да почиват безплатно на българското море това лято, директори и учители в Благоевград се оказаха на различни позиции. Едните са "за", други - "против".

В града, дори има училища, в които нито един учител не иска да поеме отговорност, за да води деца на море това лято по правителствената програма.

"Аз съм против програмата, тъй като не са ясни критериите. Второ, ако критериите трябва да се подготвят от педагогически съвети, те ще бъдат до голяма степен субективни. Трето, ще трябва да изпратим малка част от учениците, а се разходват публични средства, които идват от цялото население на България и би трябвало да бъдат за всички ученици. В различни страни по света се отпускат ваучери за всеки ученик за културно мероприятие и мисля, че това е по-целесъобразно за изразходване на тези средства", коментира Марин Митов - директор на НХГ "Св.св. Кирил и Методий" - Благоевград, цитиран от cross.bg.

Учителят по физическо възпитание и спорт Иван Парасков е един от поддръжниците на програмата.

"Поздравявам правителството за тази идея, но не знам как ще се осъществи. Като имам предвид полезността на нашето море за дихателните пътища на децата. Дано бъде в помощ на всички", каза Парасков.

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 31-годишен мъж от Черноморец потроши два автомобила (Снимки) 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството
Тагове
море ваучери ученици почивка
Коментари

Още от последните новини