Предлагат въвеждане на туристически ваучери на всеки ваксиниран срещу ковид

Предлагат въвеждане на туристически ваучери на всеки ваксиниран срещу ковид  - E-Burgas.com

От Национталния борд по туризъм предлагаме кампания за стимул за ваксинация – през следващите три месеца да бъдат ваксинирани 1 млн. души чрез позитивна и симпатична кампания. Идеята е всеки ваксиниран да получи ваучер на стойност 50 лева. Това обяви по bTV директорът на борда Поли Карастоянова.

„Предложили сме много справедлив и равнопоставен за всички граждани механизъм. Един ваучер от 50 лева, индивидуален за всеки човек, който може да се ползва в ресторантите или за хотелски услуги – всичко, което хотелите предлагат, може да бъде покрито“, обясни тя.

По думите й това не е цел туризмът да получи някакви ваучери, а механизъм за постигането на голямата цел – да се изгради здравен щит като превенция за зимата.

За програмата „Отново заедно“, по която ученици ще летуват на държавна издръжка, Карастоянова отбеляза, че инициативата е добра, но е далече от антикризисните мерки, които са необходими в подкрепа на туризма.

„Обемът на тази инициатива е скромен – около 15 млн. лева. Местата, където тези деца могат да бъдат настанени, също са доста ограничени. Правилно е те да бъдат настанени в комплекси и хотели, където има опит при работата с ученици и малки деца. Това е инициатива, която предполага огромно внимание и много отговорност“, добави тя.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Българите пътуват масово към Гърция на море Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Експерт: Почивката по морето ще е с 40% по-скъпа това лято Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем
Тагове
ваучери почивка туризъм ваксинирани
Коментари

Още от последните новини