Предлагат въвеждане на туристически ваучери на всеки ваксиниран срещу ковид

Предлагат въвеждане на туристически ваучери на всеки ваксиниран срещу ковид  - E-Burgas.com

От Национталния борд по туризъм предлагаме кампания за стимул за ваксинация – през следващите три месеца да бъдат ваксинирани 1 млн. души чрез позитивна и симпатична кампания. Идеята е всеки ваксиниран да получи ваучер на стойност 50 лева. Това обяви по bTV директорът на борда Поли Карастоянова.

„Предложили сме много справедлив и равнопоставен за всички граждани механизъм. Един ваучер от 50 лева, индивидуален за всеки човек, който може да се ползва в ресторантите или за хотелски услуги – всичко, което хотелите предлагат, може да бъде покрито“, обясни тя.

По думите й това не е цел туризмът да получи някакви ваучери, а механизъм за постигането на голямата цел – да се изгради здравен щит като превенция за зимата.

За програмата „Отново заедно“, по която ученици ще летуват на държавна издръжка, Карастоянова отбеляза, че инициативата е добра, но е далече от антикризисните мерки, които са необходими в подкрепа на туризма.

„Обемът на тази инициатива е скромен – около 15 млн. лева. Местата, където тези деца могат да бъдат настанени, също са доста ограничени. Правилно е те да бъдат настанени в комплекси и хотели, където има опит при работата с ученици и малки деца. Това е инициатива, която предполага огромно внимание и много отговорност“, добави тя.

Свързани статии
Пуст "Слънчев бряг" през септември въпреки ниските цени Лято и пандемия: Пълни хотели, ресторанти - наполовина Туристическият сезон почти двойно по-успешен от предишния Мизерни условия, лоша хигиена и скъпи чадъри сред основните оплаквания на туристите по Черноморието Много успешен летен сезон по Южното Черноморие, семейният туризъм тържествува Обща кауза: Бургас и Варна обединени в рекламата на Черноморието Одобриха допълнителни средства за безплатно море за учениците Министерството на туризма и общините започват обща кампания за привличане на туристи Първите руски туристи идват в Бургас с два полета днес Назначиха нов зам.-министър на туризма
Тагове
ваучери почивка туризъм ваксинирани
Коментари

Още от последните новини