Ликвидират незаконното източване на питейна вода в Кумлука

Ликвидират незаконното източване на питейна вода в Кумлука - E-Burgas.com

Служители на МВР и ВиК-Бургас вече са започнали разлседване по сигнала за незаконното източване на питейна вода в циганската махала в Бургас. Още днес служители на ВиК ще ликвидират незаконното "приспособление", от което се възползват местните на три улици в Кумлука, показа репортаж на bTV.

Според представителя на държавната водоснабдителна компания, който е на място в махалата, нерегламентираната практика датира там от няколко месеца. Обитатели на гетото пък споделиха, че въпреки че живеят близо то теча, нямат вода.

Припомняме, че местните са пробили няколко водопроводни тръби, след което към тях са прикрепили маркучи, от които пълнят кофи и пластмасови туби с вода. Преди около година и половина кметът Димитър Николов спря водоподаването към няколко района в гетото заради неплатени от местните сметки. Дълговете към дружеството надхтърлиха 100  хил.лв.

Свързани статии
Пирати опитали да щурмуват кораб в бургаското пристанище Поморие 24 часа без вода заради профилактика на ВиК Части от Несебър без вода утре Язовир Камчия преля в друг водоем, има вода за 2 години за всички Поморие днес без вода до 18:00 часа Карнобатско село се оплака от мръсна вода, ВиК чака нормализиране на времето Регионалното министерство: Всяка година нараства нуждата от питейна вода Наводнена е помпената станция в Димчево, местните пият вода от водоноска Полицията в Бургас показа цигани от „Победа“, окрали детска количка Вдигат заплатите във ВиК холдинга
Тагове
вода кумлука
Коментари

Още от последните новини