Ликвидират незаконното източване на питейна вода в Кумлука

Ликвидират незаконното източване на питейна вода в Кумлука - E-Burgas.com

Служители на МВР и ВиК-Бургас вече са започнали разлседване по сигнала за незаконното източване на питейна вода в циганската махала в Бургас. Още днес служители на ВиК ще ликвидират незаконното "приспособление", от което се възползват местните на три улици в Кумлука, показа репортаж на bTV.

Според представителя на държавната водоснабдителна компания, който е на място в махалата, нерегламентираната практика датира там от няколко месеца. Обитатели на гетото пък споделиха, че въпреки че живеят близо то теча, нямат вода.

Припомняме, че местните са пробили няколко водопроводни тръби, след което към тях са прикрепили маркучи, от които пълнят кофи и пластмасови туби с вода. Преди около година и половина кметът Димитър Николов спря водоподаването към няколко района в гетото заради неплатени от местните сметки. Дълговете към дружеството надхтърлиха 100  хил.лв.

Свързани статии
Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Акция по кръводаряване се провежда в много градове у нас 1709 са заловените дрогирани водачи за последните 3 месеца Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Поредна акция в Бургас, този път на прицел са лихварите Заловиха опасни пияници зад волана в Айтос МРРБ: Цената на водата за бургазлии лежи в нивите край Медово (Снимки) Спипаха поредния надрусан шофьор в Бургас, ето какво откриха в дома му (Снимки)
Тагове
вода кумлука
Коментари

Още от последните новини