1709 са заловените дрогирани водачи за последните 3 месеца

1709 са заловените дрогирани водачи за последните 3 месеца - E-Burgas.com

"За малко повече от три месеца полицията е установила 1709 водачи, които са шофирали след употреба на наркотици“. Това заявява министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на депутатски въпрос, предаде БГНЕС.

От началото на месец юли се провежда безсрочна специализирана полицейска операция на територията на цялата страна. Акцентът е да не се допуска шофирането след употреба на алкохол, наркотични вещества или техни аналози.

Ежедневно се проверяват 9000 превозни средства и 10 000 лица, като при 1/3 от тях е приложен методът на линейния контрол.

„За периода от 7 юли до 26 октомври 2022 г. са проверени 972 544 МПС и 1 271 597 лица, като за констатираните административни нарушения са съставени 77 914 акта. Установени са 1709 водачи, управлявали МПС след употреба на наркотични вещества и/или техни аналози и 796 лица, които са отказали да бъдат тествани“, заявява министър Демерджиев.

Той добавя, че „наблюдаваният резултат за този кратък период дава основание да се очаква подобряване на пътнотранспортната обстановка, намаление на този вид нарушения и пътнотранспортни произшествия“. За установяване на положителна тенденция в тази насока ще продължи прилагането на интензивен контрол но спазване правилата за движение и провеждането на активна превантивна дейност, обещава още вътрешният министър".

Свързани статии
Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя Нови 26 дрогирани и пияни водачи за установени само за ден 35 пияни и дрогирани шофьори са регистрирани за денонощие 520 пияни и дрогирани шофьори са влезли в затвора от началото на годината Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас Бум на пияни и дрогирани шофьори у нас
Тагове
водачи дрогирани
Коментари

Още от последните новини