Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове

Ивайло Мирчев: Време е да им кажем

"ГЕРБ трудно ще създадат кабинет с първия мандат, защото нямат партньори. Със сигурност няма да получат нашата подкрепа. Както виждам, няма да получат подкрепата и на нито една от другите сили". Това заяви в сутрешния блок на БТВ Ивайло Мирчев от "Демократична България".

"Ние не считаме, че трябва да има мандат и управление на ГЕРБ. Защото за тези 12 години сме установили какво е да управлява тази партия. ГЕРБ стана символ на корупцията. И сме силно на мнението, че ГЕРБ трябва да бъдат държани далеч от властта. Шанс да състави кабинет има "Продължаваме промяната". 121 гласа трудно биха били събрани. По-скоро говорим за правителство на малцинството, ако евентуално то получи такава подкрепа в Народното събрание. Най-логичната коалиция може да бъде между "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Разграничителните линии с БСП вече са твърде много. Освен войната в Украйна, модернизацията на българската армия, еврото, хартиената бюлетина. БСП започват все повече да се отдалечават от разумността. Затова разбирам колегите от ПП, отхвърляйки възможността да управляват заедно с БСП. Не мисля, че ще става въпрос въобще за някаква коалиция с БСП.", категоричен бе той.

"Искаме да направим нещо за страната си. Не можем да направим компромис и да управляваме заедно с ГЕРБ", каза още Мирчев.

"Аз не съм чул, че ще подкрепим Борис Бонев за кметските избори в София. Ние искаме общо явяване заедно с "Продължаваме промяната". Ние с Борис Бонев сме единомишленици много отдавна. Но кой ще бъде кандидат за кмет на София трябва предварително да се изговорят доста теми. Важното е, че трябва да имаме обща и единна кандидатура. И да кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове в България. Вижте на какво прилича София в момента. Кардинални различия нито със "Спаси София" сме имали по отношение на столицата, нито с "Продължаваме промяната", заяви депутатът.

Свързани статии
Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната Ивайло Мирчев също хвърли оставка Христо Иванов: Резултатът ни не е провал, но е разочароващ Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България" Отслабналият Пеевски предложи да помогне на Иво Мирчев с диета Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент "Демократична България": Дайте ни мандата, за да гарантираме дълбока промяна в страната След седем дни става ясно дали "Демократична България" ще подкрепи кабинет на ИТН „Демократична България” ще участва в срещата с „Има такъв народ”
Тагове
Ивайло Мирчев Демократична България
Коментари

Още от последните новини