След седем дни става ясно дали "Демократична България" ще подкрепи кабинет на ИТН

След седем дни става ясно дали

Парламентарната група на "Демократична България" ще обяви следващата седмица дали ще подкрепи предложеното от "Има такъв народ" правителство. Това обяви след заседание на парламентарната група председателят ѝ Христо Иванов. Той коментира, че до следващата сряда имат време за разсъждение, дотогава Иванов обясни, че очаква мандатът да бъде върнат на президента, след което да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание.

"Нямаме решение, защото ние сме демократична коалиция и трябва всички партии в своите органи да си вземат решение, а това ще отнеме време", коментира Иванов и допълни, че очакванията им са следващата сряда проектокабинетът да бъде внесен в парламента.

Иванов каза още, че предстои дискусия по обявените имена за министри от проектокабинета, предложен от ИТН. Относно номинирания за правосъден министър Момчил Иванов, Христо Иванов заяви, че по време на заседанието на парламентарната група са коментирали само постовете му във Facebok, в които се говори за "майкопродавци".

На въпрос как го оценява, Христо Иванов заяви: "Ще го оценим като част от целия пакет, който се предлага, заедно с крайното решение".

Свързани статии
СУ заключи: Петър Илиев е плагиатствал СУ ще проверява плагиатствал ли е Петър Илиев Слави през 2015 година: Не ви ли изглежда нелепо да вляза в политиката? (видео) Без изненада: ГЕРБ обяви, че няма да подкрепи ИТН „Демократична България” ще участва в срещата с „Има такъв народ” Атанас Зафиров: БСП и ИТН имат почти еднакви виждания за социална политика, здравеопазване и икономика Ново напрежение: Христо Иванов обвини Слави Трифонов в лъжа Появи се нов фаворит за премиер на България "Рептилът" Слави Трифонов се ядоса на боклуците, които пишат в интернет и написа пост във Фейсбук Тошко Йорданов и Мустафа Карадайъ останаха резервирани след срещата на ДПС и ИТН
Тагове
Христо Иванов Демократична България Слави Трифонов Има такъв народ
Коментари

Още от последните новини