Фирми, близки до общината, назначават бургазлии, останали без работа

Фирми, близки до общината, назначават бургазлии, останали без работа - E-Burgas.com
Архив

След разговор с тях, строителните фирми, които имат служебни отношения с Община Бургас, поеха ангажимент във връзка със ситуацията да осигурят нови работни места, с цел да поемат една част от хората, които в момента са безработни. Засега са заявени 70 свободни места. Това заяви днес бургаският кмет Димитър Николов по отношение на ситуацията в града с извънредното положение.

Междувременно е направена допълнителна поръчка за голям брой шлемове, които ще бъдат доставени на УМБАЛ, МВР и останалите здравни заведения в общината. На следваща доставка ще бъдат включени и здравните заведения в областта.

Приет е нов специален ред за изхвърляне на замърсеното бельо от отделението, където в момента се лекуват заразените с коронавирус. Целта е по-високата безопасност. По нов ред се дезинфектират и помещенията там.

Продължава цикличното зареждане на Бургас със защитни маски. От два дни местна фирма шие защитно облекло. Приоритетно първите количества са запазени за УМБАЛ, спешната помощ и останалите здравни заведения.

Свързани статии
Откриват Флората на Лазаровден Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец
Тагове
коронавирус Бургас
Коментари