Фермер от Индже Войвода спечели европейски приз

Фермер от Индже Войвода спечели европейски приз - E-Burgas.com

Той и съпругата му започнали с 45 кошера през 2009 г., за да стигнат до над 2000 в момента

Фермер от созополското село Индже Войвода спечели престижна награда от европейски конкурс, в който участваха млади фермери от 28-те страни членки на ЕС, показа репoртаж на NOVA.

Призът "Най-добър проект за принос в развитието на селските региони" отиде при Димитър Станчев и съпругата му Ралица. Словенски фермери поделиха наградата с тях. 

Наложило им се да се съревновават с две сестри от Испания, които имат 400-годишна история за производство на сирене в пещера.

Димитър и Ралица отглеждат пчели. Започнали с 45 кошера през 2009 г., за да стигнат до над 2000 в момента, разположени в землищата на 8 села. Влагат меда в собствена биопродукция - правят туршии, сладка, лютеници, плодови сокове, кетчупи, вина. Не се използва захар. 

Семейството произвежда и пчелните пити, и храната за пчелните семейства. Имат и лаборатория, в която контролират качеството на меда.

Свързани статии
Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Община Поморие получи награда за усилията си в борбата срещу езика на омразата Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират Проектът на автогарата в Созопол още чака одобрение от НИНКН Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего Изграждат тротоари за 300 хил. лв. в Созопол (Снимки) Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма
Тагове
фермер награда созопол
Коментари

Още от последните новини