Фермер от Индже Войвода спечели европейски приз

Фермер от Индже Войвода спечели европейски приз - E-Burgas.com

Той и съпругата му започнали с 45 кошера през 2009 г., за да стигнат до над 2000 в момента

Фермер от созополското село Индже Войвода спечели престижна награда от европейски конкурс, в който участваха млади фермери от 28-те страни членки на ЕС, показа репoртаж на NOVA.

Призът "Най-добър проект за принос в развитието на селските региони" отиде при Димитър Станчев и съпругата му Ралица. Словенски фермери поделиха наградата с тях. 

Наложило им се да се съревновават с две сестри от Испания, които имат 400-годишна история за производство на сирене в пещера.

Димитър и Ралица отглеждат пчели. Започнали с 45 кошера през 2009 г., за да стигнат до над 2000 в момента, разположени в землищата на 8 села. Влагат меда в собствена биопродукция - правят туршии, сладка, лютеници, плодови сокове, кетчупи, вина. Не се използва захар. 

Семейството произвежда и пчелните пити, и храната за пчелните семейства. Имат и лаборатория, в която контролират качеството на меда.

Свързани статии
И в Созопол въвеждат нови мерки заради тока Созопол продължава да търси още един общопрактикуващ лекар Сметката за ток на община Созопол надхвърли 1 млн.лв. за 2021, кметът търси помощ от държавата Кметът на Созопол въвежда нови мерки от утре, лично следи контрола В Созопол търсят общопрактикуващ лекар Голям академичен успех за ученичка от Спортното Созопол си намери чуждестранен партньор за развитието на туризма Наградиха бивш прокурор от АП-Бургас Община Бургас получи поредната престижна награда Ваксинационен пункт в Созопол ще работи днес и утре
Тагове
фермер награда созопол
Коментари

Още от последните новини